Informații zi de zi

Operațiune în stil militar pentru a o aduce pe Regină la parastasul Prințului Philip

Angajații de la Buckingham au lansat o operațiune în stil militar pentru a o aduce pe Regină la slujba de comemorare a Prințului Philip, care implică un elicopter și panouri pentru păstrarea discreției.

Deși nu se află în cea mai bună formă, Regina (95 de ani) este hotărâtă să participe la parastasul de un an al Ducelui de Edinburgh – acesta a murit la vârsta de 99 de ani, în aprilie 2021 – iar oficialii explorează o serie de opțiuni pentru a o aduce în siguranță la Abbey.

Se pare că regina va avea parte de o călătorie de 15 minute cu elicopterul de la castelul Windsor, acolo unde locuiește, și fosta sa reședință, Palatul Buckingham.

Deși Regina a fost văzută pe picioarele ei în angajamentele de la Windsor de săptămâna trecută, ajutoarele sale nu sunt convinse că poate parcurge singură cei 100 de metri de la intrarea în catedrală până la locul ei.

De aceea, vor să parcheze în fața unei uși laterale, pentru a scurta distanța.

Panouri înate de 2 metri ar putea fi ridicate pentru a împiedica fotografii să-i facă poze în timp ce iese din mașină, menționează The Sun.

Conform aceleiași surse, Regina nu dorește să meargă în scaun cu rotile și rămâne hotărâtă să fie pe picioarele ei pe cât se mai poate.

O sursă apropiată Reginei a declarat: ”Un zbor de 15 minute cu elicopterul este mai bun decât o oră pe bancheta din spate a mașinii. În unele zile, poate merge pe picioarele. În altele, nu poate. Variază de la zi la zi.

Regina și-a anunțat staff-ul că nu dorește un scaun cu rotile, dar că poate fi ajutată să intre în biserică.

De asemenea, li s-a cerut ajutorul și considerația celor care transmit evenimentul”.