Informații zi de zi

Raluca Turcan, protagonista unui moment emoţionant: a primit o ciocolată de la un pensionar care a rugat-o să-l ajute

Un pensionar în vârstă de 77 de ani din Botoşani i-a oferit, vineri, o ciocolată ministrului Muncii, Raluca Turcan, ca semn de mulţumire pentru că aceasta i-a ascultat nemulţumirile referitoare la recalcularea pensiei sale.

Raluca Turcan a fost surprinsă, la finalul discuţiei, de gestul bărbatului, care a scos din buzunar o ciocolată şi i-a oferit-o. Ministrul Muncii a încercat iniţial să-i returneze cadoul, dar omul a refuzat să primească înapoi ciocolata, astfel că Raluca Turcan şi asigurat desertul.

Bărbatul a aşteptat-o pe ministrul Turcan în faţa Instituţiei Prefectului pentru a-i prezenta situaţia sa socială şi pentru a-i cere sprijinul în vederea reevaluării indemnizaţiei sale de persoană cu handicap. El vorbea cu ajutorul unui laringofon, dispozitiv medical utilizat de pacienţii care au avut operaţii de îndepărtare a corzilor vocale, scrie Stiripesurse.ro.

„Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat. Credeam că nu o să vă opriţi să vorbiţi cu mine”, a spus Ioan Viorel Ungureanu, căruia i-au dat lacrimile în timp ce îi expunea ministrului problemele sale.

Ministrul Muncii a făcut copii după documentele prezentate de pensionar şi a promis să se implice în rezolvarea problemei acestuia. Bătrânul beneficiază de o pensie de stat de 1.900 de lei şi de o indemnizaţie de persoană cu handicap de 300 de lei.

Raluca Turcan a făcut o gafă în conferinţa de presă
Aflată într-o vizită de lucru la Suceava, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că proiectul sporurilor este unul complex, care va necesita multă muncă.

„Ne iertaţi că suntem răutăcioşi, dar pentru Sibiu v-aţi implicat foarte tare…”, a spus unul dintre jurnaliştii prezenţi la conferinţă.

„Dar eu nu vă percep sănătoşi… Nu vă percep răutăcioşi, scuze”, a replicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.