Informații zi de zi

Se dau 500 de lei de persoană! Orice român îi poate obține. Poți aplica de pe 15 decembrie

Rabla pentru electrocasnice, explicat pe înțelesul tuturor. Conform unui ghid al programului plin de beneficii, aceasta este modalitatea prin care românii pot obține vouchere de până la 500 de lei.

„Pentru cei interesați să-și schimbe aparatele electrice și electrocasnice din casă! Ministerul Mediului vă dă bani ca să scăpați de vechituri și să luați aparate noi. Pogramul a fost numit Rabla pentru electrocasnice. Iată ce trebuie să știți”, a scris Vitalie Cojocari pe Facebook.

Tot ce trebuie știut despre Rabla pentru electrocasnice
„Începe din 15 decembrie 2020, adică de pe 15 decembrie vă puteți înscrie pe site-ul AFM și vor putea fi folosite voucherele(reducerile) emise de Ministerul Mediului în magazinele partenere ale programului. Fiecare român poate beneficia de achiziționarea a 9 categorii de produse. Practic, în acest an programul se se suprapune cu sărbătorile de iarnă.

Sunt vreo 40 milioane de lei și ar trebui, după calculele ministerului, să beneficieze 100 de mii de români. Dați aparatul vechi și primiți un voucher care reprezintă o reducere de maximum 50% din valoarea unui echipament nou.

În acest an sunt 4 categorii noi de produse: aspirator, uscătoare de rufe, tablete și laptopuri.
Valoarea voucherului:
500 lei – laptop
400 lei – mașina de spălat vase, aparat de aer condiționat, frigider, televizor și uscător de rufe
300 lei – mașina de spălat rufe, tableta
200 lei – aspirator

Repet, valoarea voucherului nu va depăși 50% din valoarea aparatului nou cumpărat.

Pasul 1. Voucherele vor fi emise electronic. Fiecare român intra pe site-ul afm.ro, introduce datele personale și categoria de echipament și se înscrie în program.

Pasul 2. Se emite voucherul electronic. Acesta poate fi utilizat fizic la comerciant în 15 zile, altfel expiră.

Pasul 3. Predați electrocasnicul vechi la magazin sau curierului în caz că ați cumpărat online.
Apropo, se schimba un electrocasnic vechi cu unul nou din aceeași categorie. Sunt 2 excepții: uscător de rufe, mașina de spălat vase.

Fiecare român poate sa obțină câte 1 voucher din fiecare categorie, deci, ar fi 9 vouchere de persoană.
Anul trecut au fost casate 60 de mii de echipamente, ca mașinile de spălat scoase din uz pe care le vedeți în clip”, a conchis acesta.