Informații zi de zi

Tragedia momentului în România! Un avocat celebru a murit de COVID-19

Este doliu în România, după ce temutul coronavirus a mai făcut o victimă. Este vorba despre un celebru avocat, în vârstă de doar 44 de ani, care a murit vineri, după ce starea sa s-a înrăutăţit în urma infectării.

Avocatul Cătălin Şerban a încetat din viaţă la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. El se afla acolo internat de mai multe zile pe secţia de Terapie Intensivă, având diagnosticul pozitiv pentru noul coronavirus.

Cătălin Şerban a deţinut în trecut funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara.

Medicii de la “Victor Babeş” au transmis că starea avocatului Cătălin Şerban a fost una gravă, ulterior diagnosticării cu COVID-19 şi, în ciuda faptului că a primit plasmă şi respira cu ajutorul unui plămân artificial, organismul său a fost mult prea slăbit şi nu a mai putut lupta. Bărbatul a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri.

Apelul disperat al familiei şi prietenilor
Familia şi prietenii lui Cătălin Şerban lansau un apel pe Facebook în urmă cu o săptămână, în încercarea de a-i salva viaţa acestuia.

„Cei care aţi trecut prin infectarea cu Covid, sub orice formă, faceţi un gest de umanitate şi donaţi plasmă. Căutăm cu disperare plasmă cu anticorpi pentru un tânăr infectat Covid, avocat Cătălin Şerban, 44 de ani, soţ şi tată, fără alte boli asociate, aflat în stare gravă la ATI Spital Victor Babeş Timişoara. Sperăm din suflet să primească, să îi mai fie de folos. Se încearcă orice variantă, în asemenea situaţii”, au transmis apropiaţii avocatului.

Mai mult, omul de afaceri Romeo Dunca, candidat din partea PNL la Consiliul Judeţean Caraş – Severin, s-a implicat şi el, anunţând că oferă o recompensă de 10.000 de lei persoanei care va dona plasmă în acest caz, transmite news.ro.

Cariera profesională a lui Cătălin Şerban
Cătălin Şerban avea 44 de ani şi a fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara între anii 2009 şi 2012. În anul 2012, Cătălin Şerban a fost suspendat din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

În anul 2015, el a fost condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul Moldomin.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa, Cătălin Şerban s-a înscris în Baroul Mehedinţi, unde a activat ca avocat.