Informații zi de zi

Tragedie în România, după ce un tânăr din Mureș a murit după ce a fost luat de ape. Inundațiile fac prăpăd în țară

Doliu în România, după ce un tânăr din Mureș a fost luat de ape noaptea trecută. Se pare că inundațiile fac prăpăd în țară, mai multe zone fiind afectate de precipitațiile din ultimele zile și de creșterea nivelului apelor curgătoare care uneori sunt nimicitoare în calea lor.

Inundațiile au făcut provocat pagube însemnate în mai multe zone din țară în ultimele 24 de ore. Mai mult, un tânăr a murit marți noaptea în județul Mureș, după ce a fost luat de ape pe nepregătite.

Tânăr mort, cu toate că a fost scos dintr-un pârâu inconștient
Apele umflate de ploi au făcut prăpăd azi-noapte. Un bărbat de aproximativ 20 de ani, a fost scos dintr-un pârâu de localnicii din localitatea Tăureni, Mureș, în stare inconștiență, dar cu semne vitale.

Cu toate acestea, chiar dacă doctorii chemați de urgență au încercat să-l resuciteze, manevrele au rămas, din păcate, fără răspuns și tânărul a murit ulterior. Până în prezent nu sunt date despre identitatea victimei, scrie știrileprotv.ro.

Inundațiile au făcut prăpăd în Mureș și Harghita
În ultimele 24 de ore, apele au făcut prăpăd în mai multe zone din Mureș, dar și în Harghita, la Odorheiul Secuiesc, unde șapte echipaje de pompieri au scos toată noaptea apă din beciurile și din curţile oamenilor. De asemenea, și în Botoșani au fost probleme.

A fost prăpăd din cauza apei și în comună Târnăveni, din județul Mureș, după o ploaie care a durat doar 30 de minute. Apa n-a mai intrat în pământ şi a năvălit în gospodariile oamenilor. Localnicii au ridicat diguri în faţa porţii, însă fără succes.

Şuvoaiele au intrat şi în curtea unei fabrici de confecţii, iar un supermarket din zona s-a închis mai devreme, după ce rampa pentru încărcarea mărfurilor a fost inundată. În zona au fost chemaţi pompierii.

”Au intervenit cu patru autospeciale şi 15 oameni pe teren. Se acţionează pentru limitarea, localizare şi înlăturarea efectelor evenimentului, la un agent economic.” – Gazdac Gabriel, comandant Detaşamentul de Pompieri Târnăveni.

Moldova, de asemenea afectată
Și în județul Botoșani a fost cod portocaliu de precipitații abundente azi-noapte.

În comună Drăgușeni, au fost afectate mai multe gospodarii, iar două familii au fost evacuate după ce apa le-a năvălit în case.

Tot acolo, mai multe drumuri comunale au fost avariate de torenţii scurşi de pe versanţi. În alta comună, doi stâlpi de electricitate au luat foc. Şi în orașul Ștefănești a intrat apă în câteva gospodării.