Informații zi de zi

Un bătrân din Bacău, dispărut de 30 de ani, s-a întors din senin acasă. Vasile nu ştie ce i s-a întâmplat în toţi aceşti ani. „Nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului”

Dispariţia unui bătrân în urmă cu 30 de ani este învăluită şi mai mult în mister, după ce bărbatul, în vârstă de 93 de ani, s-a întors acasă din senin. Vasile nu îşi aminteşte, însă, ce a făcut în toţi aceşti ani, iar pe cei dragi nu prea îi recunoaşte.

Şocul a fost şi mai mare pentru familie la apariţia bătrânului, mai ales că în toţi aceşti ani de lipsă, oamenii i-au făcut slujbe de pomenire, crezându-l mort.

Dispariţia a avut loc în 1991, când bărbatul, care era negustor de vite, a plecat într-o zi de acasă şi nu s-a mai întors. Deşi lipsea de obicei cu zilele, de fiecare dată el se întorcea. Dar nu şi de data aceasta. Cum bătrânul nu a mai revenit acasă, copiii au început să îi facă slujbele specifice. Asta până într-o seară când Vasile a apărut din senin la poarta casei. Potrivit ETV Bacău, vecinii povestesc că omul era confuz, că nu mai știa exact care e poarta. Bătrânul părea foarte bine îngrijit, dar când a fost întrebat pe unde a fost acesta a răspuns că acasă.

A venit acasă din senin, după 30 de ani
„Hai la poartă că socrul tău e la poartă, nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului. L-am cunoscut din prima. Arată bine. Ori o venit singur că are bilet de Ploieşti, ori stând în gară i s-o fi făcut milă şi l-o adus acasă după adresa din buletin, or familia la care a stat”, povesteşte nora bărbatului.

„Am 90 si ceva de ani. Am copii. Nu i-am văzut că nu am mai fost acasă”, a povestit la rândul său bărbatul.

Acum familia, împreună cu autorităţile încearcă să afle ce s-a întâmplat cu Vasile în toţi cei 30 de ani când nu a mai dat niciun semn de viaţă. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Gara Bacău îl arată pe bătrân venind singur cu trenul şi a fost adus acasă de patru tineri cărora li s-a făcut milă de om.

„O spus că o lucrat vreo 14 persoane şi că patronul nu l-a plătit. A zis că dacă era mai tânăr i-ar fi arătat el lui. Când l-am întrebat unde, a zis că tot la Buhoci”, mai spune nora bărbatului.