Informații zi de zi

Un cuplu de profesori cu inimă mare. Oferă meditații gratuite pentru elevii sărmani. Pe ei de ce nu îi promovează nimeni?

Mircea și Nina Nedea sunt doi soți care fac meditații gratuite cu elevii care provin din familii sărmane, dar care doresc să intre la Facultatea de Medicină. Cei doi soți sunt profesori de biologie și profesează la colegii de renume din Iași.

Scopul acestor doi profesori este de a-i ajuta și a-i încuraja pe tinerii care doresc să ajungă medici, de aceea le oferă meditații gratuite. Elevii sărmani care nu au bani de meditații, vin în fiecare sâmbătă la întâlnirea cu cei doi profesori.

Doamna Nina Nedea a declarat „Anul acesta sunt doar 14 elevi înscriși, probabil se vor mai înscrie pe parcurs. Le doresc mult succes celor care s-au înscris. Ne vedem ca și în ceilalți ani, sâmbătă dimineața, ca să facem pregătirea”.

La meditațiile gratuite oferite de Nina Nedea, s-au înscris, în ultimii ani, peste 130 de elevi, dar doar jumătate dintre ei au continuat să vină la meditații până la final. În momentul de față, 50 de elevi care au făcut meditații cu doamna profesoară au reușit să între la Facultatea de Medicină.

Profesorul Mircea Nedea, soțul doamnei Nina a spus „Proiectul acesta va continua, ținem foarte mult la el. Vrem să ajutăm copiii care chiar au nevoie de asta. Ne mândrim că unii dintre cei pe care noi i-am pregătit se numără acum printre primii 10 studenți de la UMF”.

Soții Nedea au adăugat că elevii care beneficiază de meditații gratuite au posibilități financiare modeste.

Avem un mare respect pentru acești profesori și sperăm că vor urma și alții exemplul lor.