Informații zi de zi

Un tânăr a murit după ce s-a simțit rău la BAC: Explicațiile medicilor

Un tânăr de 18 ani din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, a murit după ce i s-a făcut rău în timpul examenului de bacalaureat la limba română.

Elevul Colegiului Financiar-Bancar a leşinat marţi la Centrul de BAC din incinta Liceului „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Capitală, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Potrivit administraţiei Colegiului Financiar-Bancar, tânărul era în anul trei de studii şi s-a prezentat la examenul din opt iunie. În timpul testului, el s-a simţit rău şi a leşinat, iar ulterior a fost chemată o ambulanţă. Băiatul a fost internat la spital, unde a fost operat, dar a intrat în comă, iar vineri s-a stins din viaţă.

Primarul satului Măgdăceşti, Liuba Cojocaru, ne-a spus că tânărul era singurul copil în familie şi că tot satul este şocat de cele întâmplate.

„A fost educat foarte corect, deci era un băiat la cel mai înalt nivel, liniştit, calm, înţelept. Când am auzit noutatea, chiar nu ne găsim locul. Tot satul este şocat de vestea care am primit-o azi dimineaţă”, a declarat primarul de Măgdăceşti, Liuba Cojocaru.

Am încercat să obţinem o reacţie de la directorul Liceului „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, însă aceasta nu a fost de găsit.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirugie (INN), Dorina Blîndescu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că tânărul a fost internat în secția Terapie Intensivă și supus unei intervenții chirurgicale.

„A intrat în comă la scurt timp după internare și a decedat joi spre vineri. Diagnosticul – sinus tromboză cerebrală complicată cu infarct venos cerebral”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a venit deocamdată cu o reacție.