Informații zi de zi

Va decide chiar azi! Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru români: Trebuie să știe

Premierul Florin Cîțu anunță o ședință de Guvern care va avea loc în cursul zilei de joi la ora 13.00. Premierul a anunțat proiectele care urmează să fie aprobate chiar azi. Toți românii trebuie să știe.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, premierul Florin Cîțu anunță că face ședință de Guvern de la ora 13.00. Potrivit acestuia, în cadrul ședinței vor fi aprobate mai multe acte normative care nu pot suporta o amânare.

Printre acestea se numără o hotărâre de Guvern care face referire la alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale, dar și o ordonanță de urgență prin care personalul care activează în centrele de vaccinare ar putea încheia contracte de prestări servicii pe persoane fizice.

“În ședința de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare.

1. Hotărâre de guvern: alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% și am reglementat modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

2. Ordonanță de Urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. Clarificăm situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

3. Memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu, anunță noi reguli pentru salariați
Totodată, printre actele normative care vor fi aprobate în ședința de joi, se mai numără și un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri de infrastructură informatice, dar și un memorandum care stabilește principiile care vor sta la baza elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților plătiți din fonduri publice.

Mai exact, aceasta din urmă ar putea afecta modul în care bugetarii vor fi remunerați.

„4. Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca.

5. Ordonanță de Urgență pentru programul de restructurare al CEO.

6. PROIECT DE LEGE privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G

7. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

#RomaniiTrebuieSaStie”, mai scrie Cîțu pe Facebook.