Informații zi de zi

Veste proastă pentru pensionarii din România. Ce răsturnare de situație, s-a aflat acum

Vești proaste pentru toți pensionarii din România. După ce li s-a spus că pensiile lor vor fi mărite, acum au parte de o adevărată surpriză neplăcută. Se pare că veniturile pensionarilor nu vor fi mărite, iar asta pentru că nu există fonduri, conform unor surse guvernamental. De fapt, nu s-a pus problema majorării veniturilor pensionarilor din luna septembrie.

Vestea grea pentru toți pensionarii români
Se vorbea anterior despre majorarea pensiilor, însă varianta cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență nu este una agreată, din perspectiva liberalilor, care spun că renegocierea ar duce la blocarea banilor și ar fi o decizie împotriva interesului țării, conform purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Declarația liberalilor vine după ce, săptămâna trecută, PSD a propus renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență la capitolul pensii.

„PNRR nu poate fi modificat în acest moment şi nici nu există vreun motiv pentru a face asta, din punctul nostru de vedere este mai degrabă o chestiune care e împotriva intereselor noastre ca stat.

În primul rând, o modificare a PNRR în acest moment ar presupune întreruperea exerciţiului bugetar ce ar afecta banii pe care-i primim de la UE în acest moment.

PNRR funcţionează şi dacă teroretic am întrerupe asta, am pierde aceşti bani pentru 2022″, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Ce spune șeful PNL
„Cine are vreo speranţă că poate obţine o renegociere să treacă la acţiune, spune şeful PNL, Florin Cîţu.

Discuțiile despre majorarea pensiilor au ajuns și la președintele Klaus Iohannis, care a fost de acord cu propunerea PSD privind renegocierea PNRR privind pensiile.

Decizia a fost luată după ce șeful statului a negociat cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Muncii, Marius Budai.

Ideea de majorare a pensiilor a venit din partea PSD, care aveau acest plan de a renegocia PNRR încă de la negocierile pentru coaliția de guvernare.