Informații zi de zi

Vestea momentului pentru toată România: Florin Cîțu a anunțat beneficiile pentru toți românii

Anunț major pentru milioane de români. Este vestea momentului. Florin Cîțu a spus totul. Ministrul de la Finanțe a prezentat beneficiile pentru români, obținute până acum.

Într-o postare pe pagina de facebook, Florin Cîțu susține că România a reușit să obțină cea mai mică creștere a deficitului bugetar spre deosebire de alte țări europene, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă și neinflationista pe termen lung. Am reușit până acum.

Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru TOATE țările.

TOATE deficitele bugetare au explodat.

Totuși, Romania are cea mai mica creștere e deficitului bugetar față de estimarea inițială”, scrie Cîțu pe facebook.

Beneficii pentru români
Totodată, ministrul de la Finanțe a prezentat o scurtă listă cu beneficiile politiciii implementate, în cazul tuturor românilor.

Potrivit ministrului, unul dintre cele mai importante lucruri care se remarcă, este o presiune mai redusă în ceea ce privește creșterea prețurilor.

„Beneficiile pentru TOȚI românii ale politicii fiscale prudente pe care am implementat-o din primul moment:

– cel mai mic necesar al împrumuturilor pentru a acoperi deficitul bugetar. Polonia de exemplu trebuie să împrumute ÎN PLUS în 2020 9.3% din PIB. Este ENORM.

– spațiu de manevră mai mare în 2021 daca aceasta criza economica și de sănătate se prelungește

– presiunea mai mica pe dobânzile și veniturile bugetare viitoare (presiune mai mica asupra finanțelor generațiilor viitoare) . Da, v-am spus că sunt prudent.

– presiune redusă pe creșterea prețurilor în viitor

– efect redus al eliminării sectorului privat prin intervenția prea mare a statului în economie. Economia liberala se dezvolta cu un sector privat puternic si majoritar in economie.

Dar cel mai important lucru este să reușim, cu un efort bugetar mult mai mic decât restul țărilor din UE, revenirea economică din trimestrul III și evitarea recesiuniii tehnice. A fost obiectivul meu din primul moment și va spun ca reușim”, a adăugat Cîțu.