Informații zi de zi

Vladimir Putin a luat decizia! Răsturnare totală de situație. Ordinul venit direct de la Kremlin

Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce invazia din Ucraina. Acesta este supranumit „Măcelarul din Siria”, iar vestea a fost confirmată de un oficial occidental. Sursa spune că Rusia a reorganizat comandamentul operațiunilor sale din Ucraina, iar noul general numit la conducerea forțelor de aici are o vastă experiență în operațiunile de luptă din Siria.
Potrivit sursei citate, noul comandant al districtului militar de sud al Rusiei, este generalul Alexander Dvornikov, care va conduce acum invazia din Ucraina, transmite BBC.

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce războiul din Ucraina, în timp ce armata sa îşi schimbă planurile după eşecul de a cuceri Kievul, potrivit CNN care citează un oficial american şi un oficial european.

„Mutarea semnalează o recunoaştere a Rusiei că lucrurile merg extrem de prost şi că trebuie să facă ceva diferit”, a declarat oficialul european.

„Măcelarul din Siria” numit de Putin la conducere invaziei
Vladimir Putin l-a ales pe acesta pentru a conduce ofensiva sa din estul Ucrainei, după ce în primele șase săptămâni dezastruoase ale invaziei Rusiei au murit mii de soldați ruși și au fost distruse zeci sau chiar sute de tancuri. Generalul Aleksandr Dvornikov, supranumit de unii “Măcelarul din Siria”, a primit ordin de la Kremlin să cucerească întregul Donbas.

“Acest comandant are o vastă experiență în operațiunile rusești din Siria. Așa că ne așteptăm ca noua comandă și controlul în general (n.r. al armatei rusești) să se îmbunătățească”, a declarat sursa.

Din 2016, Dvornikov a supravegheat intervenția brutală a Rusiei în Orientul Mijlociu, care l-a ajutat pe președintele sirian Bashar al-Assad să-și zdrobească inamicii în războiul civil. În această perioadă, au fost folosite arme chimice și atacuri aeriene nediscriminatorii – soldate cu mii de victime civile.

În plus, generalul în vârstă de 60 de ani este, de asemenea, considerat a fi omul din spatele atacului cu rachete de vineri asupra gării Kramatorsk, care a ucis cel puțin 52 de civili ucraineni care încercau să fugă spre vest.

Noua numire a fost făcută în încercarea de a îmbunătăți coordonarea între diferitele unități, deoarece grupurile rusești au fost organizate și comandate anterior separat, a precizat oficialul.

Rusia, n-a reușit să-și atingă obiectivele până acum
Până în prezent, Rusia s-a străduit să-și atingă obiectivele de război după 44 de zile de la invazie, nereușind să captureze orașe importante precum Kievul, înainte de a se îndrepta în cele din urmă spre regiunea Donbas din est.

Oficialul a declarat că tacticile rusești au fost contracarate de un număr mai mic de unități ucrainene care au acționat mai inteligent și surprinzător, în ciuda faptului că se crede că Rusia are o forță “substanțială” de 100 de grupuri tactice de batalioane operaționale.

“Cu excepția cazului în care Rusia este capabilă să își schimbe tacticile, este foarte greu de văzut cum vor reuși să atingă chiar și aceste obiective limitate pe care și le-au stabilit”, a declarat oficialul.

Oficialul a adăugat că imperativele politice ar putea avea prioritate față de prioritățile militare, Rusia făcând presiuni pentru a obține un anumit succes înaintea datei de 9 mai, când țara marchează victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.