Informații zi de zi

Ninge în România, chiar acum! Vremea a luat-o razna total. Care este zona în care s-a întors iarna

Vremea a luat-o razna total în România. Chiar în această dimineață, autoritățile au fost nevoite să scoată utilizaje și materiale antiderapante pentru că ninsoarea și-a făcut apariția încă de la primele ore ale dimineții.

Ninge duminică dimineața în județul Harghita, iar angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov intervin pe mai multe drumuri naționale cu utilaje și materiale antiderapante.

Duminică dimineața, ninge în mai multe zone înalte din județul Harghita. Cele mai afectate zone sunt pe DN 15, în zona Borsec, și pe DN 12C, în zona Lacul Roșu.

DRDP Brașov acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante pe toate tronsoanele afectate.

Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod galben care vizează ninsori, răcire accentuată a vremii și vânt puternic în zona montană din centrul țării pentru următoarele zile.

Șoferii sunt sfătuiți să evite deplasările în aceste zone dacă nu sunt pregătiți să conducă în condiții de iarnă.

Cod galben de ninsori și vânt la munte
Zonele montane sunt de duminică dimineața, de la ora 3.00, până luni, la ora 9.00, sub avertizare Cod galben de ninsori și vânt puternic.

Potrivit ANM, în acest interval, la munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În vigoare este și o informare meteo de vânt, instabilitate atmosferică și răcire a vremeii, până marți dimineața, la ora 9.00.

În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45-55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Duminică în zonele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți, îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

sursa capital.ro