Informații zi de zi

Zelenski: Întregul proiect european, acesta este obiectivul Rusiei. Puneţi presiune maximă pentru a restabili pacea şi securitatea

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat în mesajul său zilnic că ţinta Rusiei este ”întregul proiect european”, subliniind totodată că sarcina coaliţiei anti-război este de a pune capăt acum acestui război.

”Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”, a declarat Zelenski în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram şi relatat de agenţia Unian. De asemenea, el a precizat că sarcina coaliţiei anti-război este „foarte clară”: să pună capăt războiului iniţiat de Rusia.

”Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est”, a adăugat Zelenski, citat de Agerpres. Tocmai din acest motiv, a subliniat preşedintele ucrainean, susţinerea dorinţei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, a tuturor forţelor din Europa.

”Este de fapt o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor”, a spus el.