Informații zi de zi

Bill Gates, previziuni despre variola maimuţei: „Trebuie să ne pregătim” | Ce spune despre armele biologice moderne

În urmă cu 6 luni cofondatorul Microsoft și miliardarul Bill Gates avertiza guvernele lumii să se pregătească pentru viitoarele pandemii și atacuri de bioterorism, subliniind necesitatea de a se investi mai mult în cercetare. Lista sa cu predicții s-a adeverit rând pe rând. Iată ce a spus despre variola maimuței.

Cofondatorul Microsoft și miliardarul Bill Gates a fost aproape profetic în previziunile sale anterioare: lista sa din 1999 era extrem de precisă, prevăzând apariția site-urilor web de comparare a prețurilor, smartphone-urilor, rețelelor de socializare și roboților.

În ultimii ani, în interviuri și scrisori anuale, el a continuat să prezică. În ultima perioada Bill Gates a emis o serie de predicții sumbre privind viitorul apropiat, respectiv perioada 2022-2025. Iată despre ce este vorba.

„Sper ca în următorii 5 ani să pot să scriu o carte intitulată ‘Suntem gata pentru următoarea pandemie’, dar va fi nevoie probabil de aproximativ un miliard pe an pentru un Task Force la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, cea care realizează supravegherea ( n.r. bolilor) și ceea ce eu numesc „joaca de-a germenii”, unde trebuie să te pregătești.

Spui ‘Ok, dacă un atac bioterorist ar duce variolă în 10 aeroporturi? Știi, cum ar reacționa planeta la așa ceva?

Sunt epidemii care apar din cauze naturale și există epidemii provocate de bioterorism care ar putea fi mult mai grave decât ce experimentăm azi”, spunea Bill Gates într-un interviu din decembrie 2021.

La mai puţin de un an de la aceste predicții a apărut variola maimuței. Peste 80 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în Europa, SUA, Canada și Australia.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că alte 50 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare, fără a nominaliza țările implicate, și a avertizat că este posibil să fie confirmate mai multe infecții.

Iată şi alte predicții emise de Bill Gates pentru viitorul apropiat

1. Întâlnirile se vor desfășura în spaţiul virtual sau metaverse

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”.

2. Oamenii vor avea acasă facilitați performante de diagnosticare în privința sănătății.

„Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smart-watch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?”.

3. Cel mai probabil va fi aprobat un test de sânge pentru Alzheimer

„Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament”.