Informații zi de zi

A murit fostul jurnalist și analist politic Alin Bogdan

Alin Bogdan, fost jurnalist la Adevărul şi Gândul, a murit la vârsta de 43 de ani. Anunţul a fost făcut de soţia sa, Sidonia Bogdan, pe Facebook.

Alin Bogdan a intrat în presă în 1998, ca redactor la Adevărul, unde a acoperit zona politică, iar în 2005 s-a alăturat ziarului Gândul ca publicist comentator. Din 2006 a intrat în consultanţă la Multimedia Political Communicatio, lucrând pentru campaniile electorale ale PNL.

În mediul online, tragica veste a fost anunțată chiar de către soția sa, jurnalista Sidonia Bogdan.

”Soțul meu, Alin Bogdan, a plecat lângă Dumnezeu. De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița”, a scris Sidonia Bogdan pe pagina sa de socializare.

Vestea morţii lui Alin Bogdan i-a întristat pe foştii colegi din presă: „Una din acele zile în care mai afli încă o dată că viaţă este nedrept de scurtă pentru unii! Odihneşte-te în pace, Alin Bogdan!”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook.

„Au trecut mai bine de 20 de ani de când Alin a mers la interviul cu CTP şi Dumitru Tinu pentru un post de reporter la Adevarul. I-a cucerit pe amandoi, deşi era un puşti. Noi, cei doi-trei prieteni din copilarie, îl aşteptam emoţionaţi – o întâlnire cu CTP era un eveniment astral. Îmi amintesc perfect fiecare gest, fiecare inflexiune cu care ne-a anunţat, în stilul lui ludic (îl imita pe Dinică) că a fost angajat. Şi îmi e imposibil să împac acea amintire cu el atât de tânăr, de fericit, de plin de speranţe, cu ideea că Alin Bogdan nu mai e. Să-ţi fie ţărână uşoară, Alin, şi să ai grijă de acolo, de sus, de minunata ta familie.” a scris Ovidiu Alexandru Raeţchi.

Şi fostul viceprimar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a transmis un mesaj. „Un om bun cu o minte strălucită a plecat, prea devreme, la Domnul! Drum lin, Alin Bogdan! Să ne inspiri de acolo de unde eşti! Mulţumesc!”, a scris acesta.