Informații zi de zi

Alexandru Rafila, anunţul aşteptat de toţi românii. Când vom renunţa la mască în aer liber

Alexandru Rafila a explicat ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a putea renunţa la purtarea măştii.

Alexandru Rafila, anunţul aşteptat de toţi românii. Alexandru Rafila, deputat PSD, a spus când estimează că vom putea renunţa la purtarea măştii în aer liber, pe stradă şi în alte spaţii deschise.

Alexandru Rafila, anunţul aşteptat de toţi românii

„În aer liber o să putem să renunţăm la mască atunci când o să avem puţine cazuri iar transmiterea comunitară va fi puţin probabilă, şi o să avem doar o transmitere sporadică. Adică riscul de a te îmbolnăvi atunci când eşti în aer liber se reduce pentru că persoanele infectate sunt extrem de puţine în comunitate. Acesta este momentul. Campania de vaccinare ar fi una dintre condiţii”, a explicat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie la România TV.

Alexandru Rafila pune la îndoială succesul campaniei de vaccinare. „Interesul pentru vaccinare a mai scăzut. O să fie în mare dubiu reuşita”

Întrebat de ce campania de vaccinare nu merge aşa cum ar trebui, Alexanru Rafila a declarat: „Nu cred că e o problemă de organizare ci e legată de interes şi de lipsa unei campanii ţintite de informare la fiecare categorie de populaţie”.

Alexandru Rafila, despre condiţia pentru reluarea spectacolelor în pandemie
„Trebuie întotdeauna precauţie. Trebuie să existe o discuţie. Toate ţările din UE au astfel de proiecţii, scenarii pentru reluarea activităţilor culturale”, a declarat dr. Alexandru Rafila, în direct la România TV. Întrebat dacă România este pregătită de relaxarea restricţiilor în domeniul cultural, deputatul PSD consideră că acest de măsuri nu pot fi luate în „perioada imediat următoare”. „Nu cred că e vorba de perioada imediat următoare. Avem acel paradox în care numărul de cazuri raportate zilnic e tot mai mic şi numărul din spitale e tot mai mare. Mă aştept să intrăm pe trendul descendent al spitalizării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în luna mai. Dacă se va înregistra o scădere constantă şi lucrul ăsta va fi dublat şi de un număr mare de persoane care se vaccinează măcar cu o singură doză până în luna iunie, atunci putem să punem în discuţie astfel de variante”, a mai precizat Alexandru Rafila.