Informații zi de zi

Anunțul momentului pentru cei cu salarii de 1500 de lei! Marius Budăi a dat vestea cea mare: Se impune să luăm măsura

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că este nevoie de o majorare a salariului minim, în condițiile în care suma încasată lunar de milioane de români nu este suficientă pentru un trai decent.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță că vor urma discuții cu partenerii sociali, astfel încât salariul minim să crească. Acesta este de părere că în prezent, având în vedere modul în care prețurile au crescut, dar și dobânzile la bănci, ”efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”. Menționăm că în prezent, salariul minim în România este de doar 1.524 lei.

Într-un interviu acordat la Digi 24, Marius Budăi susține că de anul viitor, salariul minim pe economie trebuie să crească la măcar 3.000 de lei, astfel încât cei care îl încasează să poată avea un trai decent. El susține că acest lucru este impus de contextul economic, dar și cel social.
Marius Budăi vrea să majoreze salariul minim la 3.000 de lei

„Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, la Digi 24, Marius Budăi.

Totodată, ministrul a mai adăugat și că înțelege toate temerile pe care mediul de afaceri, dar și angajatorii le au, însă este important de știut că și angajații au de plătit la rândul lor utilități, dar și hrană pentru întreaga familie și nu numai.

„Trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”, a mai punctat ministrul Muncii.

În ceea ce privește măsurile pe care social democrații le au în plan. Marius Budăi susține că au fost demarate deja discuții în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.
Marius Budăi: ”Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”

Ministrul Muncii susține că în realitate, având în vedere condițiile economice actuale, în România nu se poate trăi cu salariul minim.

„Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu.

Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.