Informații zi de zi

Vladimir Putin, negru de furie! L-au ucis pe front. Este o pierdere masivă pentru Rusia

Vladimir Putin este negru de furie! Informațiile apărute în presa rusă arată că Adam Khamkhoyev, nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia, și-a pierdut recent viața pe front. Vladimir Putin, negru de furie! L-au ucis pe front. Este o pierdere masivă pentru Rusia

Președinte rus Vladimir Putin este negru de furie după cea mai recentă pierdere! Mai precis, comandantul companiei de asalt a armatei ruse, Adam Khamkhoyev, și-a pierdut viața într-una dintre luptele disputate în Ucraina, în noaptea de 21 mai. Trebuie menționat că acesta este nepotul adjunctului șefului Ministerului rus al Apărării, Yunus-Bek Yevkurov.

Totodată, trupul neînsuflețit al lui Adam Khamkhoyev va fi transportat către orașul său natal, Karabulak, potrivit informațiilor preluate de ukrinform.ua
A servit în unitatea militară cu sediul în Ulianovsk

Adam Khamkhoev, absolvent al Școlii Superioare de Comandă Aeropurtată din Ryazan, a servit în unitatea militară cu sediul în Ulianovsk, mai precizează presa ingușă. Unchiul său, Yunus-Bek Yevkurov, este ministrul adjunct al Apărării ruse din iulie 2019.

Înainte de a ocupa această funcție, Yevkurov a condus Republica Ingușetia timp de 12 ani, iar în decembrie 2021 a fost promovat la rangul de general-colonel.
Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia a pierdut peste 1.200 de tancuri

Ministerul Apărării din Ucraina susține că Rusia a pierdut peste 1.200 de tancuri de la începutul războiului, potrivit Sky News.

Potrivit celei mai recente actualizări făcute de Ministerul Apărării ucrainean, rușii au pierdut aproximativ 28.000 de oameni de la începutul războiului.

Statistica realizată de ucraineni mai arată că Rusia a pierdut 204 avioane, 169 de elicoptere, 1.278 de tancuri și 13 vase de la 24 februarie.

Jurnaliștii nu au putut verifica informațiile din surse independente.
Josep Borrell: Dacă pierderile suferite de Rusia sunt reale, este un record mondial pentru o țară invadatoare

Dacă cifrele și rapoartele privind „pierderile impresionante” ale rușilor în războiul din Ucraina se vor confirma, atunci Rusia va marca un record mondial pentru o țară invadatoare, a declarat marți înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, potrivit The Guardian.

„Nu aș îndrăzni să fac estimări despre cât timp poate rezista Rusia… Dacă este adevărat că Rusia și-a pierdut 15% din trupele de la începutul războiului, acesta este un record mondial al pierderilor unei armate care invadează o țară”, a declarat șeful pentru politică externă al Uniunii Europene, la Bruxelles, după o întâlnire a miniștrilor apărării din blocul comunitar.

Totodată, Josep Borrell a dat asigurări că UE nu va lăsa Ucraina să rămână fără echipamente militare.

Numărul soldaţilor ruşi morţi în Ucraina este ţinut secret şi mult redus de Moscova. Dintre miile de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina, mulţi sunt foarte tineri, proveniţi din cele mai sărace regiuni ale Federaţiei Ruse şi adesea din minorităţi etnice, afirmă experţi.

Kremlinul nu a emis niciun comunicat cu privire la acest subiect din 25 martie, la o lună şi o zi de la declanşarea războiului. Circa 1.351 de soldaţi au murit până la acea dată, a admis Kremlinul.

După şapte săptămâni de lupte distrugătoare, Kievul estimează numărul soldaţilor ruşi ucişi la 27.000. O cifră mare, constată numeroşi militari şi analişti occidentali, pentru care evaluările Moscovei sunt mult reduse.