Informații zi de zi

Ca să vi se împlinească dorințele, împărtășiți-vă în ziua de Florii!

Una dintre cele mai frumoase sărbători pe care ni le aduce primăvara este fără îndoială cea a Floriilor, moment care amintește de intrarea lui Iisus în Ierusalim, când a fost întâmpinat cu ramuri de finic și măslin.

Ramurile de salcie se păstrează tot anul
Dacă în sâmbăta din Ajunul Floriilor, cunoscută și ca Moșii de Florii, s-a păstrat tradiția să se facă pomeniri pentru sufletul celor trecuți în neființă, în ziua de Florii creștinii participă la Sfânta Liturghie și împodobesc cu ramuri de salcie sfințită atât icoanele, cât și ferestrele caselor.

Ramurile se păstrează tot anul și se folosesc la tămăduirea diferitelor boli. De asemenea, se obișnuiește ca ramurile să fie înfipte în straturile proaspăt semănate, să fie așezate pe morminte sau în hrana animalelor.

În această zi, toți morții așteaptă la porțile Raiului
O veche superstiție spune că în sâmbata Florilor, seara, fetele pun sub un păr altoit o oglinda o cămașă, ce urmează să fie îmbrăcată a doua zi. Astfel, se crede că acestea vor fi sănătoase, mai frumoase și mai atrăgătoare în fața băieților. Potrivit tradiției, în această zi, morții așteaptă la porțile Raiului, de aceea trebuie să li se dea de pomană.

Totodată, în Duminica Floriilor, mormintele se curăță și sunt împodobite cu ramuri de salcie. Din cele mai vechi timpuri, bătrânii spun că cine se împărtășește în Duminica Floriilor și își spune o dorință când se află în fața preotului, și-o va îndeplini.

De asemenea, cine are dureri de mijloc, e bine să se încingă cu ramuri de salcie. În această zi, nimeni nu trebuie să se spele pe cap, altfel va albi mult mai devreme.

Rugăciune de Florii. Praznicul intrării Domnului în Ierusalim este un moment unic în viața fiecărui credincios, împlinind o prorocie făcută cu 400 de ani înainte de venirea lui Mesia.

Spuneți această rugăciune în ziua de Florii și veți vedea ce minuni poate face!
Razvan 30 mart. 2018
Share this…
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Rugăciune de FloriiRugăciune de Florii
Rugăciune de Florii. Praznicul intrării Domnului în Ierusalim este un moment unic în viața fiecărui credincios, împlinind o prorocie făcută cu 400 de ani înainte de venirea lui Mesia.

La vreme de furtună, puneți pe foc muguri de salcie sfințită
Tradiția spune că pentru a alunga furtuna și grindina, se pun pe foc muguri din salciile sfințite la slujba de Florii. În plus, în grădini se îngroapă mugurii salciei sub prima brazdă, în credința că va atrage belșugul.

Rugăciune de Florii. Pe lângă tradiții păstrate din vechime, citiți în această zi următoarea rugăciune, aducătoare de mari împliniri!
“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru Cel ce esti întru cele înalte cu Tatăl şi eşti purtat pe arip de Heruvimi si cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup ai binevoit pentru a noastră mântuire a sedea pe mânzul asinei şi ai primit binecuvântarea pruncilor, ai venit în Sfânta Cetate a Ierusalimului, mai înainte cu sase zile de patima cea de bunăvoie, ca să mântuiesti lumea prin Cruce, prin îngroparea şi Învierea Ta!

Şi precum atunci oamenii, care şedeau in întuneric si în umbra mortii, având ramuri de copaci şi stâlpări de finic Te-au întâmpinat pe Tine, Fiul lui David, mărturisindu-Te, aşa şi pe noi, care acum în această zi de înainte prăznuire, purtând în mâini stâlpări şi ramuri de copaci, păzeşte-ne şi ne mântuieste.

Rugăciune de Florii. Si precum acele popoare si copiii Ti-au adus Osana, învredniceste-ne şi pe noi să Te slăvim în psalmi şi cântări duhovniceşti, cu suflete curate şi buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale şi să dobândim, fără de osândă, a ne împărtăsi de bucuria Sfintei Învierii Tale si să cântăm si să proslăvim Dumnezeirea Ta, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte si cu Preasfântul si Bunul si de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi purnrea şi în vecii, vecilor. Amin”.