Informații zi de zi

Cât câștigă consiliera care l-a însoțit pe Klaus Iohannis la festivitățile de Ziua Marinei! Delia Dinu a atras toate privirile

O femeie elegantă, cu pălărie, a atras toate privirile, sâmbătă, la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei. Și asta pentru că s-a aflat permanent lângă președintele Klaus Iohannis.

Sâmbătă, la Constanța, la festivitățile de Ziua Marinei, Klaus Iohannis nu a venit însoțit de soția sa Carmen Iohannis. Însă, discretă, o femeie a fost tot timpul lângă președinte, iar eleganța acesteia a atras privirile.

Femeia care l-a însoțit la Constanța pe președintele Klaus Iohannis este consilierul președintelui, cea care-i este ”umbră” încă de la începutul mandatului său și care are grijă ca totul să se desfășoare conform protocolului impus de funcția prezidențială.

Sefa de protocol Delia Dinu
Delia Dinu este șefa de Protocol de la Administrația Prezidențiala

Este vorba despre Delia Dinu, consilier prezidențial la Departamentul de Protocol al Președinției, altfel spus, șefa de protocol a lui Iohannis.

Delia Dinu este ca și președintele, din Sibiu, însă locuiește de ani buni în București, de fapt, lângă Capitală, unde are, conform declarației de avere, o casă cumpărată în 2008, care are puțin peste 200 mp.

Tot din declarația de avere aflăm și salariul pe care-l câștigă la Administrația Prezidențială în funcția de consilier, mai exact 184.614, conform ultimul act făcut public în iunie 2020. Ceea ce înseamnă circa 15.300 de lei pe lună.

Delia Dinu a atras toate privirile la festivitățile de Ziua Marinei
Cine este Delia Dinu, femeia care-l însoțește peste tot pe președintele Klaus Iohannis
Chiar dacă este din Sibiu ca și Klaus Iohannis, Delia Dinu nu a fost adusă la Cotroceni de actualul președinte. Delia Dinu a ocupat diverse funcții în cadrul Administrației Prezidențiale încă din 2000, a fost înainte de Klaus Iohannis, șefa de protocol a lui Traian Băsescu.

Delia Dinu sefa de protocol Cotroceni
Delia Dinu este prezentă la tpate evenimentel. Aici, Klaus Iohannis o prezintă Papei Francisc
Ca un lucru inedit, casa Deliei Dinu a fost călcată de hoţi în urmă cu doi ani, chiar de 1 Decembrie, când şefa de protocol a preşedintelui României se afla la paradă împreună cu Klaus Iohannis.

,,La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţistii din Ilfov au fost sesizaţi, prin plângere, cu privire la faptul că, în comuna Domneşti, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi ar fi sustras mai multe bunuri. În acest moment este în desfăşurare o anchetă, fiind analizate toate pistele existente, iar pe măsură ce datele vor putea fi făcute publice, vor fi comunicate. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, informa la acel moment Poliţia Ilfov, printr-un comunicat de presă, conform Mediafax.