Informații zi de zi

Câtă sare se pune la murături. Multe gospodine nu știau, de fapt

Orice gospodină își dorește să aibă cele mai bune murături pentru iarnă, dar știai câtă sare se pune, de fapt? Multe femei au procedat greșit până acum, mai ales pentru că sarea este ingredientul care are o mare importanță în fermentare, iar totodată ajută la menținerea legumelor într-o formă ideală.

Cu toții știm cât de mult muncesc gospodinele pentru pregătirile de iarnă, mai ales atunci când vind vorba de murături. Știai câtă sare se pune, de fapt? Unele femei au greșit până acum. Iată cât de importantă este cantitatea de ingredient pe care o folosim.

Câtă sare trebuie să pui la murături
Sarea joacă un rol important atunci când vine vorba de murături, asta pentru că împiedică bacteriile, ajută foarte mult la menținerea legumelor într-o formă bună, dar și pentru fermentare. De asemenea, aceasta păstrează vitaminele și bineînțeles că oferă savoare.

Dacă vrei să faci și tu cele mai bune murături, pune trei linguri de sare pentru o varză. Pentru saramură, trebuie să dizolvai două linguri de sare într-un litru de apă. Cu atât mai mult, poți să pui ingredientul direct pe legume.

Multe gospodine puneau sarea doar în apă, dar iată că murăturile sunt și mai delicioase dacă punem ingredientul pe legume. Aceasta îi oferă mai mult gust, iar totodată va ajuta la păstrare.

Trucurile care te vor ajuta
Există destul de multe trucuri pe care gospodinele le folosesc pentru a prepara cele mai delicioase murături. Ei bine, trebuie să știi că este foarte important ca legumele să fie proaspete, dar și fără pete.

Un truc pe care multe gospodine nu îl știu este acela că legumele nu se pun înghesuite în borcane. Cu atât mai mult, deși multe femei probabil că au aflat, când vine vorba de murături trebuie să folosești sare grunjoasă.

În cazul în care vei ține cont de cele precizate mai sus, cu siguranță că anul acesta te vei putea lăuda cu cele mai bune și delicioase murături, care se păstrează într-o stare foarte bună pentru mult timp.