Informații zi de zi

Ce au făcut doi polițiști și un jandarm, după ce o bătrână din București a leșinat în fața farmaciei. Povestea face înconjurul internetului

În plină pandemie de coronavirus, polițiștii continuă seria gesturilor frumoase pentru cetățeni. După ce o bătrână a leșinat în fața unei farmacii și a constatat că banii puțini pe care îi avea nu-i ajungeau pentru a cumpăra medicamentele prescrise de medic, doi polițiști și un jandarm au făcut un gest de-a dreptul impresionant.

O bătrână din Capitală a fost ajutată de doi polițiști și un jandarm să-și cumpere rețeta din farmacie, după ce acesteia i s-a făcut rău și a constatat că nu-i ajungeau banii pentru medicamentele de care avea nevoie.

Oamenii legii au făcut imediat chetă și au ajutat-o pe bătrână să-și cumpere medicamentele, după care au dus-o acasă, în siguranță. Întreaga poveste a fost relatată pe Facebook de către Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București.

„A scris încet, de mână, declarația și a plecat spre farmacie. I s-au terminat medicamentele, dar trebuie să continue tratamentul. Abia a ajuns la farmacie și a simțit că o lasă puterile. S-a sprijinit de zid să își tragă răsuflarea. Atunci au apărut lângă ea doi polițiști și un jandarm.

În cuvinte puține le-a spus nevoia și sprijinită de oamenii în uniformă a intrat să-și cumpere tabletele necesare. Banii puțini însă nu ajungeau pentru o cutie. S-au căutat toți în buzunare și din cheta ad-hoc s-a acoperit rețeta. Și pentru că prima misiune a fost îndeplinită, au trecut la următoarea. Doamna a ajuns acasă, în siguranță, condusă până în fața ușii.

Vă mulțumim. Vă mulțumim în numele tuturor părinților și bunicilor care au nevoie de sprijin și ajutor. #PolițiaCapitalei” a fost mesajul postat pe Facebook.