Informații zi de zi

Clătitele Annei Lesko au rețetă originală. Vedeta nu cântărește ingredientele

Anna Lesko e omul surprizelor și al pasiunilor. Cu ani în urmă s-a apucat de pictat, apoi a pus accentul pe muzică, iar acum gătește cu pasiune chiar și la televizor.

Anna Lesko este foarte prezentă și pe Tik Tok și Youtube, unde împărtășește cu fanii ei multe rețete din bucătărie. Acolo se vede clar că nu este doar o artistă talentată, ci și o gospodină desăvârșită.

Artista a început să prepare tot felul de bunătăți în bucătăria sa și să-și prezinte rețele din vremea în care a izbucnit pandemia. Unele rețete sunt de-a dreptul originale sau puțin cunoscute, iar după cum arată produsul final ce iese din mâinile Annei este și delicios. Ce mai, și-a câștigat renumele că este o gospodină desăvârșită! De aceea este invitată și în platourile de televiziune unde, în afară de muzică, este îndemnată să prepare și câte ceva bun de mâncat.

Clătitele Annei Lesko au rețetă originală. Vedeta nu cântărește ingredientele

Zilele trecute am văzut-o pe Anna Lesko la emisiunea „Vorbește lumea” de la Pro Tv. Adela Popescu a invitat-o în studio ca să-și surprindă fanii cu o nouă rețetă. Iar artista a ales să prepare un desert ce place tuturor și este ușor de făcut. Dar care are și un secret al ei, care-l diferențiază de cel pregătit de cam toată lumea.

Este vorba de Clătite, pe care cântăreața le pregătește cu kefir în loc de lapte. De altfel, atunci când era gravidă cu al treilea băiețel, Adela Popescu s-a trezit acasă cu un pachet cu clătite de la Anna Lesko fiindcă îi era poftă!

Cântarul nu-i este de folos cântăreței fiindcă măsura este lingura.

Ingrediente
1 litru de chefir
8 linguri de zahăr
1 zahăr vanilat
Esență de vanilie
18 linguri fără vârf de făină deja cernută
O linguriță fără vârf de bicarbonat stins în oțet
3 linguri de ulei
2 ouă
Mod de preparare
Anna Lesko nu folosește cântarul de bucătărie pentru cantitățile din rețete. Ingredientele sunt măsurate în linguri. Aceasta este o metodă din vremea comunismului, când gospodinele nu aveau în bucătărie cântare pentru alimente. Este posibil ca Anna să folosească rețete vechi, transmise din generație în generație, ceea ce face și mai interesantă activitatea sa.

Modul de preparare al clătitelor l-am văzut pe viu, la tv. Este cel clasic, folosit de orice femeie. Doar laptele este înlocuit de kefir, care va da clătitelor un gust deosebit și un grad mai mare de pufoșenie.

Într-un castron se amestecă cu telul sau cu mixerul ouăle, zahărul vanilat și esența de vanilie. După ce s-a format o spumă se adaugă și celelalte ingredinte, rând pe rând și niciodată în cantități mari. Adică nu se toarnă toată făina odată.

Se lasă un sfert de oră pentru ca aluatul să se odihnească. Apoi se fac clătitele în tigaie, după modelul clasic. Se umplu cu dulceață, gem sau se pot face sărate, umplutura fiind brânză, cașcaval ras sau mix de legume călite.