Informații zi de zi

Friptură cu sos chimichurri, provocarea de week end!

Cui nu îi place friptura? O adorăm. Indiferent de carnea din care este preparată. Marea provocare este cu ce o serviți alături.

Astăzi vă prezentăm o rețetă de friptură cu sos chimichurri. Sosul chimichurri este un sos argentinian potrivit atât pentru fripturi, cât și pentru legume. Dacă sunteți în căutarea unui grill perfect, vă recomandăm acest sos delicios pe bază de pătrunjel, chilli și ulei de măsline.

Chimichurri este cunoscut în toată America de Sud. Deseori puteți să îl întâlniți alături de pateuri sau salate specifice regiunii.

În general, sosul chimichurri conține ierburi tocate și mirodenii amestecate cu ulei și oțet. Pe lângă principalele sale ingrediente puteți adăuga și alte produse pentru a personaliza rețeta. Sfatul nostru este că și dacă decideți să modificați puțin rețeta originală, trebuie să păstrați aceleași cantități pentru a obține gustul tradițional. În acest fel, vă asigurați că sosul se potrivește cu orice fel de mâncare.

Fiind foarte cunoscut și apreciat, sosul chimichurri se găsește în multe supermarketuri. Însă cel mai bine este să îl gătim singuri din ingrediente proaspete, pe care să le potrivim după propriul gust. Pentru această rețetă aveți nevoie de o porție sănătoasă de friptură. Aceasta vă lăsăm să o preparați după propriul plac. Noi vă dăm rețeta pentru sos.

Ingrediente pentru sos chimichurri
-1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat fin (doar frunze)

-1 lingură de coriandru tocat fin (doar frunze)

-2 linguri de ceapă roșie tăiată mărunt

-3-4 căței de usturoi (tocați mărunt)

-1/2 lingură de oregano uscat

-1 linguriță de fulgi de ardei iute uscat zdrobit (mai mult dacă preferați)

-1/2 linguriță de piper măcinat sau piper negru

-1/2 linguriță de sare (mai multă dacă preferați)

-1/4 cană de ulei de măsline

-1,5 linguri de oțet de vin roșu

-1 linguriță de suc proaspăt de lămâie

Mod de preparare sos chimichurri
Nu este nimic complicat în a prepara acest delicios sos chimichurri. Pur și simplu se amestecă bine toate ingredientele menționate mai sus, se gustă și se ajustează după preferințe. Lăsați să stea la frigider timp de 15 – 20 de minute înainte de a servi. Serviți alături de friptură, deasupra feliilor tăiate subțire.