Informații zi de zi

Cutremur cu magnitudine 4.8. În ce zone s-a resimţit

Un cutremur moderat s-a produs vineri seară în Iran. Un cutremur cu magnitudine preliminară de 6,7 a avut loc, joi, în Taiwan,

Cutremur cu magnitudine 4.8. Un cutremur de pământ cu magnitudine moderată a fost resimţit în cursul nopţii de vineri spre sâmbăt, provocând mişcări de panică în zone din Iran. O zguduitură de câteva secunde a fost resimţită de mai mulţi locuitori, dar nu s-au raporta victime.

În ziua de 11 Decembrie 2020 la ora 22:47:53 (ora locală a României) s-a produs în SOUTHERN IRAN un cutremur mediu cu magnitudinea mb 4.8, la adâncimea de 10km, anunţă INFP

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 199km V de Bandar Abbas, 236km NV de Ajman, 242km NV de Sharjah, 260km N de Dubai, 278km SV de Sirjan.

Iran şi Turcia sunt printre cele mai predispuse ţări din lume la cutremure. Un cutremur produs luna trecută în estul Turciei a ucis peste 40 de persoane, în timp ce un altul din Iran a distrus mai multe case, fără a exista victime.

Un cutremur cu magnitudine 6,7 s-a produs în Taiwan

Un cutremur cu magnitudine preliminară de 6,7 a avut loc, joi, în Taiwan, iar unele clădiri au suferit daine minore, anunţă Guvernul de la Taipei.

Cutremurul de 6,7 magnitudine a avut loc în nordul Taiwanului, la adâncimea de 77 de kilometri, potrivit Biroului seismologic local, citat de agenţia Reuters. Institutul american de geofizică (USGS) a transmis că seismul s-a produs în zona Yilan din Taiwan, având magnitudinea de 6,1 grade.

Cutremur de 5,5 grade în zona lacului Baikal din Rusia
Seismul s-a simţit puternic în Taiwan şi s-au înregistrat daune minore la unele clădiri, potrivit Guvernului de la Taipei. Nu au fost semnalate victime.

Traficul la metroul din Taipei se desfăşoară normal, iar trenurile de mare viteză care fac legătura între nordul şi sudul Taiwanului au fost oprite scurt timp, potrivit Ministerului Transporturilor din Taipei.

Taiwanul, care are propriul sistem de guvernare dar care face parte oficial din China, este situat pe două plăci tectonice, astfel că seismele sunt frecvente.