Informații zi de zi

Doliu uriaș! A murit un mare actor din România! Vestea cumplită venită în miez de noapte

Este vorba despre un mare actor, regizor, scenarist și profesor de teatru din România. Tragică veste a fost transmisă sâmbătă, 9 aprilie, chiar pe pagina lui de Facebook.

Doliu în România! A murit un mare actor și regizor
Actorul, regizorul, scenaristul și profesorul de teatru Ioan Nicu Popa a încetat din viață, potrivit unui mesaj care a fost transmis chiar pe pagina sa de Facebook în ziua de sâmbătă, 9 aprilie.

„Azi a încetat din viață actorul Nicu Ioan Popa, PIN! Odihnă veșnică! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, suflet minunat!”, este scris într-un mesaj publicat aproape de miezul nopții, care a adunat sute de comentarii de la prietenii, colegii și foștii elevi ai actorului slătinean.

În urma tragicului anunț, Elena Cujbă a amintit de faptul că regretatul maestru a fost „un mod dedicat artei”.

„Am avut onoarea de a juca pe scena alături de un maestru, de un om dedicat artei, un actor pentru care rolurile s-au terminat aici, dar pentru care au început undeva într-o altă parte necunoscuta nouă. Vom urca pe scenă alături de dumneavoastră în continuare, purtându-vă în suflet”, a scris Elena Cujbă.

Mesajul transmis de un fost elev
La rândul său, un fost elev al maestrului a explicat că a ajuns actor și regizor mulțumită lui.

„Dumnezeu să vă ierte, Maestre Nicu Popa! Datorită Dumneavoastră am ajuns actor şi regizor. Mentorul şi cel căruia îi datorez tot succesul meu în arta spectacolului. Să vă odihnească Bunul Dumnezeu, şi să ne călăuziţi paşii în teatru, ca şi până acum, că mult aţi mai iubit Teatrul! Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre!”, a scris Remus Iordache, actor şi regizor.

De asemenea, altcineva a amintit de faptul că Ioan Nicu Popa a fost „un om extraordinar” și „un prieten adevărat”.

„O «gluma» sinistră, Nicu Ioan Popa… Marea scena a vieţii a pierdut azi un mare actor! Un om extraordinar, un prieten adevărat Drum lin către stele, sincere condoleanţe! – Clubul «Arlechino» Caracal”, a scris Mădă Grigore.

Amintim că Nicu Ioan Popa a debutat ca actor la Caracal, ulterior fiind angajat al Centrului de Creaţie. La începutul anilor 2000 a pus bazele unei trupe de teatru la Slatina, trupa Pro Art, din cadrul căreia s-au desprins în anii care au urmat ale două. Totodată, regretatul artist a obținut rezultate remarcabile la concursurile de gen cu alte două trupe de copii.

sursa: capital.ro