Informații zi de zi

Dosar penal pentru bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală. Liderul AUR, scandal cu polițiștii la Iași

La sosirea autocarului cu membrii și simpatizanți AUR în Iași a izbucnit un conflict între polițiști și George Simion, cel din urmă postând pe internet înregistrări cu evenimentele.
Organizațiile civice din Iași lansează ipoteza unei înscenări
Reprezentanții mai multor asociații din Iași îl acuză de victimizare pe George Simion și nu exclud în acest caz posibilitatea unei înscenări. Aceste acuzații au fost făcute de Dorin Dobrincu, președintele Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei, notează Știri pe surse.

Poziția lui Dobrincu este împărtășită și de Ionel Apostol, președintele ONG-ului “Împreună pentru A8”, prezent și el la evenimentele de la Iași.

“Şi noi am fost prezenţi în piaţă astăzi, dar am avut mesaje pro-dezvoltare şi pro-Europa. Cei de la AUR au venit la noi şi au încercat mereu să ne provoace. Am asistat la discursuri găunoase din partea lor, exact ca la Cenaclul Flacăra de pe timpuri. Au avut mesaje naţionaliste, ei încearcă să canalizeze nemulţumirile justificate care există în societate”, a mai adăugat Dobrincu.

Dosar penal deschis în urma atacului
Într-o intervenție la Antena 3, soția bărbatului care a aruncat cu cerneală pe George Simion a vorbit despre motivele din spatele atacului. Aceasta a explicat că gestul a reprezentat o formă de protest la adresa politicii de dezbinare duse în ultimii doi ani de liderul AUR.

Informațiile oferite de Jurnalul.ro, de asemenea, că bărbatul care a aruncat cerneala, un inginer de 32 de ani, s-a ales cu un dosar penal pentru gestul său, în ciuda faptului că liderul AUR a cerut clemență pentru acesta.

George Simion, atacat în timpul manifestațiilor de la Iași
În timpul evenimentelor de la Iași, George Simion, ar fi fost atacat de către o persoană care i-a aruncat cu cerneală în față.

Antena 3 a raportat că Simion a dispărut din fața jurnaliștilor și s-ar fi întors cu fața murdărită de cerneală sau albastru de metil. Liderul AUR și-a continuat discursul pe care îl ținea și a coborât în mijlocul mulțimii.

Primele informații despre incident arată că atacatorul ar fi un tânăr care a fost deja identificat și ridicat de forțele de ordine.

Un conflict între oamenii legii din Iași și George Simion, unul dintre co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, a izbucnit la scurt timp după ce autocarul formațiunii politice care venea de la Botoșani s-a oprit într-o de lângă Piața Unirii.

Ostilitățile dintre polițiști și George Simion au început chiar din momentul în care autocarul AUR s-a oprit în parcare. Co-președintele formațiunii politice acuzându-l pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, că ar fi ordonat prezența polițiștilor în acea zonă, notează Știri pe surse.

„Dar ce am făcut? Incredibil! A dat ordin Chirica să ne oprească. Au venit și mascații, suntem periculoși? Suntem periculoși rău, s-a trezit toată poliția din Iași”, le-a transmis George Simion polițiștilor ieșeni.