Informații zi de zi

Gică Popescu revine în Guvern. „Voi continua din poziția de consilier al primului ministru”

Gică Popescu revine în funcția de consilier al primului ministru pe probleme de sport. Astfel, după ce a ocupat aceeași funcție în guvernele conduse de Mihai Tudose, Viorica Dăncilă, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, fostul mare internațional român își va continua munca și în mandatul lui Nicolae Ciucă. Anunțul a fost făcut chiar de fostul căpitan al Barcelonei, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Gică Popescu revine în funcția de consilier al primului ministru pe probleme legate de sport
Sportul este un domeniu care, din păcate, nu reprezintă o prioritate pentru actuala clasă politică din România. Gică Popescu a încercat, în ultimii ani, să ajute la dezvoltarea acestei ramuri, din calitatea sa de consilier al premierului, însă lipsa de implicare a factorilor decizionali a dus la adâncirea și mai tare a problemelor deja existente.

Actualul președinte al Farului Constanța a fost numit în această funcție pentru prima dată la începutul lui 2018, când prim-ministru era Mihai Tudose. Ulterior, ”Baciul” a continuat să ocupe același post și în mandatul Vioricăi Dăncilă.

De asemenea, el și-a păstrat funcţia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban, pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 la Bucureşti.

Acum, fostul component al Generației de Aur s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și a anunțat că va reveni în aceeași funcție pe care a ocupt-o și în anii trecuți.

„Cred că vom realiza lucruri bune pentru sportul românesc”
VOI CONTINUA DIN POZIȚIA DE CONSILIER AL PRIMULUI MINISTRU
Am avut astăzi onoarea și plăcerea de a discuta mai bine de o jumătate de oră cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Am convenit să-mi continui munca în cadrul guvernului din calitatea de consilier al dumnealui pe problemele sportului. Și, din păcate sunt atâtea!
L-am simțit implicat și dedicat, ca orice militar, și cred că după ce îi voi prezenta un plan de acțiune vom realiza lucruri bune pentru sportul românesc.”, a scris fostul mare internațional pe pagina sa de Facebook.
Gică Popescu este unul dintre cei mai cunoscți fotbaliști pe care i-a avut România. În cariera sa a evoluat la echipe ca Tottenham, PSV, FC Barcelona, Galatasaray, Lecce și Hannover 96, iar în țară a îmbrăcat tricourile celor mai prestigioase cluburi: Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo.

De asemenea, Gică Popescu este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria echipei naționale. Face parte, alături de nume precum Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu sau Dan Petrescu, din Generația de Aur a fotbalului românesc. În tricoul primei reprezentative a adunat 115 selecţii şi 16 goluri, în perioada 1988 – 2003.