Informații zi de zi

Kira Hagi va străluci într-un nou film emblematic. Fiica lui Gică Hagi a vorbit despre rolul important pe care l-a interpretat: „Am fost extrem de onorată”

Kira Hagi a interpretat rolul prințesei Alice Cantacuzino într-o producție cinematografică despre viața lui George Enescu. Filmările s-au încheiat deja, iar fiica lui Gică Hagi a oferit câteva detalii despre personajul ei.

Gică Hagi are de ce să fie mândru! Kira Hagi, fiica sa, va străluci într-un nou film emblematic

Kira Hagi, fiica de 26 de ani a legendarului Gică Hagi, a debutat în cinematografia românească în anul 2019, cu ocazia lansării producției „Între chin și amin”, iar în perioada următoare va străluci într-un nou film emblematic.

Ea a primit rolul lui Alice Cantacuzino, într-un film care va fi concentrat pe viața celebrului compozitor George Enescu. În ciuda faptului că nu a putut oferi prea multe detalii, deoarece filmul urmează să fie lansat, Kira Hagi s-a declarat încântată de faptul că a putut interpreta un asemenea rol:

„Tocmai s-au încheiat filmările la Enescu film, un film despre viața și iubirile compozitorului. După Martha Bibescu, am descoperit și investigat cu această ocazie o (altă) femeie emblematică a perioadei interbelice.

Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanță, dar şi corespondent de război, în al Doilea Război Mondial. Urmăriți pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aștept premiera!”, a transmis Kira Hagi, pe rețelele de socializare.

Filmul despre viața lui George Enescu va intra în curând în faza de post-producție și se estimează că va fi lansat în a doua jumătate a anului 2023.
Va fi primul film artistic dedicat compozitorului George Enescu

Rolul principal este interpretat de Mircea Dragoman (Teatrul Evreiesc de Stat din București), în timp ce Maria Cantacuzino va fi interpretată de Theodora Sandu (Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești).

Toma Enache, cel care a scris scenariul filmului, a declarat:

„Am această bucurie unică, să pot onora memoria lui George Enescu cu un film artistic care să aducă în fața spectatorilor povestea lui extraordinară de viață. O poveste fascinantă despre creație și iubire a unui geniu plin de bunătate și generozitate”, a declarat Toma Enache, care este și regizorul producției.

Producători executivi sunt Marta Maria Mocanu și Elena Enache. Din distribuție, pe lângă actorii deja menționați, mai fac parte Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni sau Cristian Sofron.
Gică Hagi îi prevede o carieră de succes fiicei sale

„Între chin și amin”, prima producție cinematografică din România în care a jucat Kira Hagi, a fost un film despre experimentul Pitești, renumit pentru așa-zisele încercări de „reeducare”, efectuate sub autorizația autorităților comuniste, în perioada 1949-1952.

După premiera acelui film, Gică Hagi a făcut câteva declarații despre prestația fiicei sale:

„Întotdeauna mi-au plăcut filmele care au în spate o poveste, o realitate. Acest film este foarte frumos. Puţin cam dur, dar este frumos şi cred că orice film bun are în spate o poveste reală. Este un început bun pentru Kira. Este un film puţin cam dur, emoţional. Felicitări celor care l-au făcut!

Kira este la început și sper să ajungă departe. Mă bucur pentru drumul pe care și l-a ales și o susțin. La Kira e mai simplu, la Ianis e mai greu, dar e bine că le place ceea ce fac. Au profesia lor, trebuie să muncească, să se dedice şi, bineînţeles, vor ajunge departe” , spunea Gheorghe Hagi.

sursa: daily24world.com