Informații zi de zi

LUCIAN MÎNDRUȚĂ, PRIMELE IMAGINI DIN SPITAL DUPĂ OPERAȚIA DELICATĂ: “MĂ GÂNDESC LA OAMENII INTUBAȚI LA ATI ȘI ÎMI ESTE GROAZĂ”. CUM SE SIMTE PREZENTATORUL

Lucian Mîndruță a acceptat să facă publice primele imagini din spital după ce a suferit o operație delicată. În cadrul interviului oferit pentru colegii săi de la Digi FM, prezentatorul a dezvăluit atât cum se simte, dar și că unul dintre gândurile pe care le-a avut după ce a ieșit din reanimare a fost îndreptat către bolnavii de COVID-19 care sunt intubați la ATI.

Lucian Mîndruță, primele imagini din spital după operația delicată
În vârstă de 52 de ani, Lucian Mîndruță a fost supus ieri unei operații pe coloană care a durat mai bine de două ore. Intervenția chirurgicală a fost realizată de doctorul Mihai Adrian Cristescu, care i-a garantat că în opt săptămâni o să poată urca din nou pe bicicletă – să nu mai poată pedala a fost cea mai mare spaimă a jurnalistului după ce a fost diagnosticat cu hernie de disc în urmă cu trei zile.

“Oare cum o fi pentru oamenii infectați cu COVID-19 de la ATI, care stau intubați cu zilele? Eu am stat așa două ore și abia pot vorbi de răgușeală și usturime în gât”, a declarat azi Lucian Mîndruță la Digi FM.

Potrivit declarațiilor sale, în prezent, se simte bine, are multă energie și este nerăbdător să se întoarcă la muncă.

Nu rata: Mesajul tulburător al lui Lucian Mîndruță despre soția lui! E medic neurolog: “În bagaj intră și o mască…atât are, una singură”

Primul mesaj postat de Lucian Mîndruță după ce a ieșit din sala de operații
“Gata. Operatia mea a reusit: am din nou doua picioare, cu ceva kilometri pe ele, dar perfect utilizabile…)

Nu va plictisesc decat cu esenta: pot merge din nou, nu mai am dureri, maine ma duc acasa! Multumesc deci tututor pentru grija, urari si chiar rugaciuni. Ceva-ceva a functionat…)

Acum sa va povestesc despre hernia mea.

Culmea, a inceput in perioada carantinei, cand am stat mult in pat si la birou. Dupa atata stat, fara bicicleta, am dezvoltat o durere de spate si pe un picior. Venea, trecea…

Numai ca in ultimele trei zile a explodat. Cred ca ruperea si migrarea unei bucati de disc s-a intamplat la Mangalia, in momentul in care mi-am spalat masina la un self-service si am facut miscari destul de ample, cu masinaria aia grea in brate.

La inceput a fost o mica durere, n-am bagat-o de seama. Am si plecat pe mare cu fiul meu Mihai, pana la Balcic. Pe drum, durerea a crescut constant si am tratat-o cu stoicism. Numai ca acolo, cand m-am intors in pat in prima seara, a izbucnit ceva atat de puternic si ucigas incat m-am sufocat pur si simplu de la soc.

Am chemat salvarea in Bulgaria, a venit un medic in sub 10 minute (da, in port la Balcic!), care mi-a facut ceva calmante si m-a sfatuit sa las vacanta si sa ma duc sa ma investighez.

Deja nu mai era nevoie. A doua zi nu mai puteam merge decat pe vine sau cu bicicleta (deloc in picioare). A treia zi nu mai puteam merge DELOC. Nu pentru ca nu mai puteam misca piciorul, ci din cauza ca durerea oprea absolut orice fel de tentativa.

Intors la Bucuresti, am facut un RMN si s-a confirmat: o bucata de disc apasa pe nerv. Nu mai era nimic de kineto (multumesc celor care mi-au dat o multime de contacte de medici buni pe domeniul asta). Era de bisturiu. Urgent!

Dar cum si unde sa te operezi in vreme de Covid? Stiam din experienta ca daca te duci la spitalul de stat (si ai noroc sa gasesti un medic), oricum iti fac testul si te trimit acasa 24 de ore pana cand iese.

Ori eu abia mai respiram de durere. 24 de ore imi parea un iad cat un an.

Asa ca am facut o mini-investigatie: unde anume se poate face atat test rapid (RT-PCR), poti sa astepti rezultatul acolo si te si opereaza un medic bun?

Am primit de la prieteni din domeniu cateva optiuni – toate in privat. Pana la urma am ales-o pe cea care venea la pachet cu un medic foarte bun – Dr. Mihai Adrian Cristescu, despre care auzisem ca face si minim invaziv (totusi, incep serviciul intr-o saptamana!).

Am avut noroc cand l-am sunat acum doua zile avea un slot liber pentru azi. Si m-a luat!

Pentru ca au fost multi curiosi, inclusiv din presa, va spun si unde am facut operatia: la Regina Maria – Ponderas Baneasa, unde am ajuns pe targa, cum v-am si povestit, pentru ca deja nu mai puteam face nicio miscare.

Desi zic eu ca sunt un contributor important la sistemul de stat, prin taxele mele, am ales privatul pentru toate motivele de mai sus, la care adaug unul: viteza cu care s-au miscat, in momentul in care au inteles ca NU sunt o vedeta cu fitze, ci un om care nu mai poate merge si nici dormi de durere.

Dr. Cristescu a operat ca pentru un dependent de ciclism. N-a scos tot discul (spart intr-o parte) si in general a facut minime incizii. Ma voi putea intoarce la bicicleta in 8 saptamani.

Inca o data, multumesc pentru suportul vostru moral, concretizat in mii de mesaje aici, pe sms, whatsapp, peste tot…

Mangaierea vorbelor voastre bune s-a ridicat peste durerea mea din ultimele doua zile. Si da, iata ca si facebook-ul e doctor.

Nu de trup, dar de suflet.