Informații zi de zi

Minune, în această dimineață, la Ulmeni! O gravidă a născut al șaselea copil acasă, moșit de asistentul de la Ambulanță

Intervenție cu surprize pentru un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Buzău. Un apel la 112, primit în toiul dimineții, anunța că o gravidă are nevoie să ajungă de urgență la Maternitatea Buzău pentru că urma să nască. Situația însă s-a complicat după ce un al doilea apel, primit pe când Ambulanța era pe drum spre domiciliul gravidei, prin care echipajul era anunțat că mama a intrat în travaliu și este posibil să nască. Și așa s-a și întâmplat. Bebelușul s-a grăbit să vină pe lume, iar când echipajul a ajuns, femeia născuse.

”În jurul orei 5.40 am primit o solicitare, o graviduță, undeva în comuna Ulmeni, la termen, al șaselea copil. Am plecat spre locul solicitării. Am mai primit un apel la apel de la dispecerat. Am găsit-o născută acasă. Era o fetiță sănătoasă, de 1.700 -1800 de kilograme.

Am acționat , conform protocolului, și le-am oferit primul ajutor”, a povestit pentru sansanews.ro Dogaru Vasile, asistentul care a oferit primul ajutor.

Atât mama cât și fetița au primit primul ajutor, iar cele două au putut fi transportate în siguranță la Maternitatea Buzău.

Vasile Dogaru este asistent medical principal și practică această meserie din 2009. În tot acest timp, spune asistentul, a mai avut parte de astfel de intervenții, iar emoțiile pe care le trăiește, alături de fiecare familie, sunt greu de descris în cuvinte.

Asistentul spune că le va propune chiar să fie nașul micuței mai ales că nașterea ei i-a înseninat tura de noaptea trecută, când, cu puține ore în urmă, intervenise la accidentul de la Cândești unde nu a putut face nimic pentru a salva o tânără de 21 de ani.

ÎNREGISTRARILE cu mărturisirea AUDIO a ambulanțierului AICI

Angajatul SAJ chiar s-a fotografiat cu micuța pe care a ajut-o să fie în siguranță pe care, mai apoi, a împărtășit-o și prietenilor de pe rețeaua socială.

”Să ne trăiască la SAJ BUZĂU! O fetiță sănătoasă și minunată! Cea mai mare satisfacție a vieții……indiferent de natura ei, este atunci când te simți util, atât în plan profesional cît și în familie. Întotdeauna trebuie să dăm sens vieții indiferent de greutățile și încercările prin care trecem, indiferent de oră, noapte sau zi!”, a scris asistentul.

Continuarea AICI.