Informații zi de zi

În urmă cu cinci ani, militarul supraviețuitor atacului terorist din Kandahar, astăzi tatăl fericit al unui băiețel născut chiar de Ziua Veteranilor (Video)

11 noiembrie 2003. O zi neagră pentru Armata României. A fost ziua în care militarii pierdeau primul camarad căzut într-un teatru de operații din Afganistan. 11 ani mai târziu, ziua de 11 noiembrie devenea un simbol pentru toți români, fiind desemnată prin lege Ziua Veteranilor. Din păcate, în toți acești ani, România a continuat să-și numere morții. 30 de tineri şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

Printre supraviețuitorii atacurilor sângeroase din teatrele de operații din Afganistan se numără și buzoianul Bogdan Dragomir.

Tănărul, în vârstă de doar 26 de ani la acel moment, era la prima misiune și ajunsese în Kandahar de puțin timp, când, pe 7 mai 2016, la ora 10.45, mai mulți teroriști, îmbrăcați în uniforma militarilor afgani, s-au infiltrat în baza unde se antrenau militarii români și au deschis focul. Timp de trei-patru minute s-a tras și de o parte și de alta. Militarii români s-au apărat și i-au doborât pe agresori, dar, din păcate, gloanțele trimise de teroriști au pus la pământ trei dintre soldații români. Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu au decedat, singurul supraviețuitor fiind Bogdan Dragomir.

Militarul din Buzău a fost împușcat în umărul drept și coapsa dreaptă dar după luni bune de recuperare într-un spital din Germania și alți ani de luptă cu coșmarul pierderii ”fraților de luptă” care l-a ținut treaz nopți la rând, buzoianul a putut zâmbi din nou.

La puțin timp după întoarcerea în țară, Bogdan s-a căsătorit cu aleasa inimii, Elena, iar la doar câteva luni, chiar pe 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor, Dumnezeu îi mai trimitea o minune: băiețelul lor, Sebi.

În cei cinci ani care s-au scurs de la tragedia din Kandahar, viața lui Bogdan s-a schimbat complet. Astăzi, militarul ne-a primit în casa familiei sale. Cald, prietenos și vizibil emoționat, Bogdan ne-a povestit cum decurge acum o zi din viața lui și cum, de patru ani, centrul universului lui și al soției este micuțul Sebi.

Citeste continuarea aici.