Informații zi de zi

O nouă televiziune de ştiri se lansează în România. De când începe să emită

UPDATE

Adelin Petrişor a plecat de la Euronews cu câteva zile înainte de lansarea televiziunii, jurnalistul precizând că motivele „nu sunt dramatice”. Postul rămâne astfel fără unul dintre cele mai sonore nume pe care le luase în echipa noului proiect, potrivit Paginademedia.

Potriviti sursei citate, Adelin Petrişor a anunţat că vineri, 20 mai, este ultima zi la Euronews. Postul de televiziune urmează să îşi înceapă emisia pe 25 mai. Adelin Petrişor şi-a anunţat plecarea de la Euronews pe blogul personal, precizând că motivele „nu sunt dramatice”. Jurnalistul a subliniat că nu regretă cele trei luni petrecute în redacţia postului. Astăzi este ultima zi în care sunt jurnalist al Euronews România. Mi-am dat demisia.

Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ‘prieteni’ care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de presiuni, ingerinţe etc. Oricum, cu siguranţă în acest moment cred că e mai bine aşa. Nu regret cele 3 luni petrecute în redacţia Euronews. Am învăţat multe lucruri noi, am stat pentru prima dată în scaunul prezentatorului de ştiri şi am cunoscut oameni interesanţi. Mai mult, am avut şansa să fac mai multe materiale care au fost difuzate de canalul mamă Euronews Internaţional. Cum lansarea postului este peste doar câteva zile, le doresc mult succes foştilor colegi de la Euronews România. Eu sper să găsesc rapid soluţia să merg mai departe. Cum ziceau vecinii bulgari? Keep walking!”, a scris Petrişor pe blogul său.

Stirea initiala

Televiziunea de ştiri Euronews va fi lansată în România începând de săptămâna viitoare. Euronews a făcut anunţul oficial, din data de 25 mai va transmite şi în limba română.

Din 25 mai Euronews va începe transmisia în limba română având în echipă nume cunoscute din jurnalismul autohton, precum Adelin Petrişor, Vitalie Cojocari, Claudiu Popa, Daniel Coman şi Cristi Citre. La nivel de management, Andra Miron (redactor-şef), cameramanul Sorin Mişcoci (director de producţie), Bebe Nicola (producător executiv) şi Cristian Coman (şef NewsDesk) se vor alătura televiziunii Euronews, relatează Paginademedia.ro.

Pe data de 6 ianuarie 2021 Euronews a anunţat, în plină pandemie, semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti pentru lansarea Euronews România. Pe data de 9 noiembrie televiziunea a primit licenţa de la CNA. Euronews este un canal de ştiri independent destinat publicului vorbitor de limba română. Euronews România va fi o televiziune naţională ce va difuza ştiri şi producţii regionale, locale, naţionale sau internaţionale având la bază principiile jurnalismului independent promovat de Euronews World.