Informații zi de zi

Părintele Calistrat tună și fulgeră împotriva femeilor care fac videochat. Ce spune preotul care a lovit o femeie

Părintele Calistrat, duhovnicul admirat și criticat, în egală măsură, după ce a lovit o femeie, a răbufnit, într-o emisiune TV, împotriva videochatului. Întrebat ce părere are despre femeile care își câștigă astfel existența, preotul a afirmat că este vorba de o formă de batjocorire a credinței.
Întrebat ce părere are despre femeile care fac videochat, dar fac și fapte bune, părintele a afirmat că nu se poate face această disociere, pentru că este vorba de o formă de batjocorire, indirectă a Duhului Sfânt.

overlay-clever„Trupul este templul Duhului Sfânt, iar a batjocori trupul, pentru că videochatul înseamnă niște forme de manifestare senzuale, de sexualitate, de inducție a plăcerii. Videochatul nu este o meserie, nu este un serviciu. Videochatul este ceva care vatămă sufletește și trupește, adică în momentul în care faci lucruri din astea jenante, astea nu mai țin de natura biologică a lucrurilor.”. a explicat părintele Calistrat Chifan, într-o emisiune TV.Preotul a povestit și discuția pe care a avut-o cu o enoriașă care l-a întrebat dacă Biserica ar fi de acord cu legalizarea prostituției, invocând exemplul sfintei Maria Egipteanca. Părintele Calistrat i-a replicat că aceasta a devenit sfântă pentru că s-a pocăit timp de 47 de ani, în deșert, pentru păcatul prostituției, nu făcând videochat.
Preotul Calistrat, acuzat de mai multe agresiuni fizice, primul mesaj public de la gesturile care au șocat Biserica
Preotul Calistrat a postat un mesaj pe Facebook în care îşi cere iertare că a bătut o enoriașă chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni, dar și pentru evenimentul deosebit de violent în care victimă i-a picat un călugăr.