Informații zi de zi

Procuror: Se va face autopsie în cazul lui Maradona. Decesul nu are „caracteristici naturale”

Autopsia lui Maradona va fi efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires, anunţă procurorul John Broyard.

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale”, a anunţat procurorul.

Potrivit procurorului, decesul s-a produs la ora locală 12.00 (ora 17.00 – ora României), potrivit News.ro.

Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit în urma unui stop cardiac, scrie presa internațională.

Decesul a fost anunţat de canalul Todo Noticias, care a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona.

Recent, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier, după ce i se descoperise un cheag de sânge, relatează Marca.

Maradona a fost operat cu succes pe creier, la 3 noiembrie, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT.

Hematomul ar fi fost produs „de un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.

În perioada internării, medicul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că fostul jucător a avut „episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile”. Luque nu a explicat despre ce abstinenţă este vorba.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale.

El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina – Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină.

În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.

Cariera lui Diego Maradona
Maradona a fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pele titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

În cariera sa internațională, a evoluat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal FIFA, incluzând Cupa Mondială din 1986, când a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

La același turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat contra Angliei, a marcat două goluri în victoria Argentinei cu scorul de 2-1, goluri care l-au consacrat la nivel mondial. Primul gol a fost marcat cu mâna și numit ulterior mâna lui Dumnezeu, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat șase jucători.

De asemenea, Maradona este considerat una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului. A fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină și în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din Statele Unite, după ce a folosit efedrină.

După retragerea din activitate, la 37 de ani, Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină.