Informații zi de zi

Regalităţile care s-au căsătorit cu persoane fără sânge albastru

Povestea Ducilor de Cambridge, potrivit căreia o studentă obişnuită îşi găseşte prinţul şi trăieşte o poveste de dragoste nemaivăzută, este una deja de cunoscută. Însă, ceea ce e mai puţin ştiut e că Prinţul William nu este singurul care s-a îndrăgostit şi căsătorit cu o persoană fără sânge albastru. Iată alte şapte poveşti de dragoste ale regalităţilor care au dus la altar oameni obişnuiţi!

Regina Rania şi Regele Abdullah al II-lea


La 22 de ani, Rania părăsea Kuweitul pentru a se stabilit în Iordania, ţară în care avea să devină regină. Abdullah, pe atunci prinţ, a zărit-o pe Rania la o cină oficială şi s-a îndrăgostit pe loc. „Cred că a fost povestea simplă în care un băiat întâlneşte o fată şi o place”, povestea Rania, în 2006, în cadrul emisiunii lui Oprah, despre începutul relaţiei dintre ea şi Abdullah. Cei doi s-au căsătorit la şase luni de când s-au cunoscut, dar au devenit rege şi regină în 1999, după ce a murit Regele Hussein.

Prinţul Rainier al III-lea

În 1955, pe când filma la thrillerul lui Alfred Hitchcock, ”To catch a thief”, Grace Kelly îl întâlnea pe Prinţul Rainier. Un an mai târziu, Grace Kelly s-a retras din cinematografie şi a devenit prinţesă. Cei doi au fost împreună până în 1982, când actriţa a murit în urma unui accident rutier.

Prinţul Haakon

Mette-Marit Tjessem Hoiby l-a întâlnit pe Prinţul Haakon în 1996, la un festival norvegian. Relaţia lor a debutat, însă, doi ani mai târziu, când Mette-Marit era mama singură a unui băieţel pe nume Marius, care rezultase din relaţia cu Morten Borg. În ciuda acestei controverse, Haakon a dus-o la altar pe Mette-Marit în august, 2001. De atunci, cei doi au devenit părinţi de două ori: Prinţesa Ingrid (născută în 2004) şi Prinţesa Sverre (născută în 2005).

Prinţul Willem-Alexander

Maximei nu i-a venit să creadă atunci când Willem-Alexander s-a prezentat drept moştenitorul tronului olandez. Cei doi s-au cunoscut în 1999, în timpul Festivalului de primăvară Seville, şi s-au căsătorit în 2002. Au devenit, însă, rege şi regină în 2013, când Regina Beatrix a abidicat.

Regele Felipe

Letizia era, înainte să-l întâlnească pe Felipe, o prezentatoare TV foarte cunoscută în Spania. Fusese căsătorită cu scriitorul Alonso Perez şi nici nu-şi închipuia că-ntr-o zi va deveni Regina Spaniei. Ei bine, Letizia l-a cunoscut pe Felipe în 2002, când a fost nevoită să facă un reportaj. La scurt timp, cei doi şi-au început relaţia amoroasă, iar Letizia a devenit una dintre cele mai controversate femei din Spania. În mai 2004, cei doi s-au căsătorit, dar au devenit rege şi regină tocmai în iunie 2014, când Regele Juan Carlos I a abdicat. Letizia este prima regină a Spaniei divorţată.

Prinţul Albert al II-lea

Şi povestea lor este una cunoscută, Prinţesa Charlene de Monaco şi Prinţul Albert fiind printre cei mai iubiţi suverani. Cei doi s-au cunoscut în 2000, pe când Charlene se afla în Monaco pentru o competiţie de înot. Relaţia lor a fost una îndelungată înainte de căsătorie, Charlene ajungând, oficial, partenera Prinţului Albert al II-lea în iulie 2011. Gemenii lor, Jacques şi Gabriella, au venit pe lume în luna decembrie, anul 2014.

Prinţul Carl Philip

attends the Pre-Wedding Dinner for Prince Carl Philip and Sofia Hellqvist on June 12, 2015 in Stockholm, Sweden.

El un prinţ simpatic, ea model şi vedetă de televiziune. S-au întâlnit, absolut întâmplător, într-un restaurant suedez. Şi cum aveau prieteni comuni, nu le-a luat mult până să se cupleze. În iunie 2014, şi-au anunţat logodna, iar în 2015 erau deja căsătoriţi. La un an distanţă de la nuntă, Sofia Hellqvist, acum cunoscută drept Ducesă de Varmland, îl aducea pe lume pe Prinţul Alexander.