Informații zi de zi

Regina Elisabeta se pregăteşte să abdice? Le pasează din ce în ce mai multe responsabilităţi lui Charles şi lui William

Vara aceasta, Regina Elisabeta va aniversa nu mai puţin de 70 de ani în slujba coroanei britanice.

Suverana de 95 de ani este, fără doar şi poate, cel mai longeviv monarh pe care l-a văzut Marea Britanie, depăşind-o chiar şi pe legendara Regină Victoria. Ei bine, pe măsură ce sănătatea ei a devenit mai şubredă, regina a început să păseze din ce în ce mai multe responsabilităţi următorilor doi în linia de succesiune la tron: Prinţul Charles şi Prinţul William.

Conform expertului regal Jonathan Sacerdoti, cei doi dau un fel de test, zilele acestea, pentru rolul de şef al casei regale, unul care nu va mai putea fi deţinut pentru mult timp de către Elisabeta. „Regina începe să mai paseze din responsabilităţi şi nu doar către Charles şi William, ci şi către ceilalţi membrii ai familiei regale. Aceştia o ajută şi o susţin excelent, fără să fie nevoie ca regina să renunţe la rolul ei.”

O altă expertă regală, Angela Levin, susţine că Prinţul Charles ştie foarte bine, pe de altă parte, că mama lui nu va abdica decât în momentul în care-şi va da seama că mintea nu-i va mai fi la fel de ageră ca-ntotdeauna.
„Există posibilitatea ca, de-acum încolo, să se retragă pentru ca Charles să devină prinţ regent şi ea să se poate bucura de pensionare, aşa cum a făcut-o Ducele de Edinburgh de la vârsta de 96 de ani. De altfel, în ultimii 10 până la 15 ani, Prinţul de Wales a făcut un fel de tranziţie în care şi-a asumat multe dintre responsabilităţile reginei.”