Informații zi de zi

S-a anunțat sfârșitul pandemiei! Valeriu Gheorghiță a spus exact când se va termina

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a vorbit la Digi 24 despre pandemie. Acesta a precizat când vom scăpa de ea.

S-a anunțat sfârșitul pandemiei! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului, a precizat la Digi 24 când vom scăpa, într-un final, de pandemie. Acesta a spus că există motive pentru aceelerarea campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că la finalu acestui an putem spune că avem pandemia de coronavirus sub control.

”Cred că la sfârşitul acestui an vom putea aprecia că această pandemie va fi sub control. Din punct de vedere biologic, acest virus, dacă are timpul necesar să selecteze noi variante virale, acestea pot deveni la un moment dat dominante în circulaţie, însă este un motiv în plus să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi 24.

S-a anunțat sfârșitul pandemiei! Numărul celor vaccinați va depăși numărul celor vaccinați
Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că, sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirus va fi mai mare decât numărul celor infectați cu virusul.

„Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, cele raportate, desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinarem astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă”, a spus Gheorghiță la Digi24.

„Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a adăugat el.

Gheorghiță a adăugat că listele de așteptare de pe platforma de vaccinare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor ajunge în România.