Informații zi de zi

Un celebru actor din Star Wars a murit. Avea 75 de ani

Actorul Jeremy Bulloch, cunoscut pentru interpretarea personajului Boba Fett din seria de filme Star Wars, a murit la vârsta de 75 de ani, informează The Gurdian și BBC.

Un celebru actor din Star Wars a murit. Jeremy Bulloch a murit în spital din cauza unor complicații survenite în lupta sa cu boala Parkinson. Bulloch a interpretat rolul vânătorului de recompense Boba Fett în filmele „The Empire Strikes Back” (1980) și „Return of the Jedi” (1983).

Anunțul trist al decesului a fost făcut de agentul său. Actorul originar din regiunea Leicestershire, Anglia, a avut o carieră de peste 45 de ani, în timpul căreia a interpretat roluri și în filme din seria James Bond și în câteva episoade ale serialului Doctor Who.

”A murit liniștit, în spital, înconjurat de familia sa. Jeremy a avut o carieră lungă și fericită de peste 45 de ani. A fost devotat soției sale, celor trei fii și celor 10 nepoți cărora le va lipsi foarte mult. Cerem să le fie respectată viața privată în acest moment atât de dificil” , a precizat agentul actorului.

Un celebru actor din Star Wars a murit. Colegii săi actori din seria originală Star War, printre care Mark Hamill (Luke Skywalker) și Billy Dee Williams (Lando Calrissian) au transmis mesaje de condoleanțe familie. De asemenea, de pe contul de Twitter al francizei Star Wars a fost trimis un mesaj de condoleanțe: „Ni-l vom aminti nu doar pentru interpretarea iconică a legendarului personaj, dar și pentru spiritul său cald și generos care au devenit o parte importantă a bogatei sale moșteniri”.

Actorul a devenit cunoscut mai ales cu rolul Boba Fett, un personaj preferat al fanilor francizei „Star Wars”, pe care l-a jucat în filmele „Imperiul contraatacă” şi „Întoarcerea lui Jedi”. În 2018, Jeremy Bulloch le-a mulţumit admiratorilor lui din lumea întreagă, înainte de a-şi anunţa retragerea din activitate. Artistul britanic şi soţia lui, Maureen, au avut împreună trei fii.