Informații zi de zi

Undă de șoc în toată Europa! Zelenski, anunțul care zdruncină lumea din temelii: Acesta e obiectivul

Volodimir Zelenski a lansat un nou avertisment cu privire la obiectivele Rusiei și a spus că „întregul proiect european” poate fi pus în pericol, în cazul în care pacea și securitatea nu sunt restabilite.

“Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”

Așadar, președintele ucrainean a declarat în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram că sarcina coaliției anti-război este încheierea războiului inițiat de Rusia.

„Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”, a transmis Volodimir Zelenski, potrivit informațiilor preluate de agenţia Unian.

De asemenea, acesta a subliniat că susţinerea dorinței de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, ci o „strategie de apărare pentru orice stat civilizat”.

„Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est”, a adăugat Zelenski.

Potrivit declarației făcută de liderul ucrainean, pacea şi securitatea trebuie restabilite cât mai curând posibil.

„Este de fapt o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor”, a completat președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a cerut interzicerea importurilor de petrol din Rusia
Amintim că președintele ucrainean a spus într-un mesaj video difuzat sâmbătă seară că embargoul asupra petrolului „ar trebui să fie primul pas”, la nivelul tuturor „democraţiilor, al întregii lumi civilizate”.

„Când tirania lansează o agresiune împotriva a tot ceea ce menţine pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediate. Iar embargoul asupra petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, al întregii lumi civilizate. Atunci Rusia va resimţi. Atunci va fi un argument pentru ei – să caute pacea, să oprească violența fără rost. Lumea democratică poate renunţa cu siguranţă la petrolul rusesc şi îl poate face toxic pentru toate celelalte state”, a declarat Volodimir Zelenski.