Informații zi de zi

Zeci de tone de gunoaie care urmau să intre ilegal în România, descoperite la granița vestică

Peste 70 tone de deşeuri de sticlă şi haine, care urmau să intre ilegal în România, au fost descoperite decătre polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu din Arad și Bihor.

La Borş, în Bihor, autoritățile au controlat 3 camioane conduse decătre șoferi români, care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transportau haine second hand şi deşeuri de sticlă de la diferite societăţi comerciale din Ungaria, Anglia, pentru firme din România.
La control, s-a constatat că unul dintre camioane era încărcat cu haine second hand care erau de fapt deşeuri, hainele având un grad ridicat de uzură, iar celelalte două camioane conţineau deşeuri de sticlă, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, în camioane se aflau cca 55.000 de kg de deșeuri.
La Nădlac 2 autostradă, în județul Arad, într-un camion condus decătre un cetățean român, care conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta articole de îmbrăcăminte şi textile uzate de la o societate din Germania, pentru o firmă din România, polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu au descoperit tot deșeuri.
Controalele au constatat că TIRul era încărcat cu îmbrăcăminte şi textile cu grad ridicat de uzură, fiind de fapt deşeuri în greutate totală de 16.000 de kilograme. De asemenea, şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.