Informații zi de zi

Vladimir Putin, serie de amenințări la adresa Ucrainei! „Puneți sub semnul întrebării viitorul țării”

Vladimir Putin a lansat o nouă serie de amenințări la adresa Ucrainei! Liderul de la Kremlin a transmis că nu acceptă deciziile autorităților de la Kiev și vor urma repercusiuni

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat existența statului ucrainean după ce invazia comandată se confruntă cu o rezistență puternică, iar economia Rusiei este din ce în ce mai asfixiată de sancțiuni.

Vladimir Putin, alte amenințări la adresa Ucrainei!
În cele mai recente eforturi de a pune la punct Rusia, giganții americani de plăți cu cardul Visa și Mastercard au anunțat că vor suspenda operațiunile din această țară, în timp ce liderii mondiali au promis că vor acționa împotriva invaziei.

„Actualele autorități [ucrainene] trebuie să înțeleagă că, dacă continuă să facă ceea ce fac, pun sub semnul întrebării viitorul statului ucrainean”, a transmis Vladimir Putin.

„Și dacă se întâmplă acest lucru, ei vor fi pe deplin responsabili”, a continuat liderul de la Kremlin.

De la invazia Rusiei de acum 10 zile, bilanțul economic și umanitar al războiului a crescut, făcând ca peste 1 milion de oameni să fugă din Ucraina. Oficialii au raportat că sute de civili au fost uciși.

Kievul a cerut Occidentului să sporească asistența militară, inclusiv avioane de război, președintele Volodymyr Zelensky solicitând vecinilor est-europeni să furnizeze aparate de zbor fabricate în Rusia pe care cetățenii săi sunt instruiți să le piloteze.

Între timp, Putin a escaladat avertismentele împotriva NATO, amenințând cu un război mai larg dacă este instituită o zonă de excludere aeriană, în timp ce forțele sale și-au reluat ofensiva împotriva unui oraș cheie ucrainean.

În timp ce Zelensky a criticat NATO pentru că încă nu a instituit zona de excludere aeriană, Putin a vorbit despre „consecințe colosale și catastrofale nu numai pentru Europa, ci și pentru întreaga lume”, dacă s-ar face un astfel de pas.

„Orice mișcare în această direcție va fi considerată de noi ca participare la un conflict armat din partea acelei țări”, a spus Putin.

Preşedintele rus a mai afirmat că nu intenţionează să instituie legea marţială. “Este aplicată în caz de agresiune în special în regiunile unde au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va fi cazul”, a spus Putin.