Informații zi de zi

Alimentul-minune care îți prelungește viața cu 10 ani. Costă doar 5 lei

Pentru a avea un stil de viață sănătosă și pntru a preveni o serie de boli și îmbătrânirea prematură a organismului, specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume.

Astăzi vom vorbi despre avocado, care este un fruct originar din Mexic și Guatemala. Este prezent tot mai des pe mesele românilor datorită calităților sale nutritive excelente. La gust nu este apreciat de mulți, însă consumat corect poate deveni o opțiune bună pentru un mic dejun hrănitor și sănătos.

Nutriționiștii l-au denumit și „fructul perfect” deoarece se poate consuma oricând, la orice oră din zi. Este bogat în fibre și vitamine, iar consumul lui pe termen lung ajută la mentinerea sanatatii, dar și a frumuseții.Avocado are un conținut ridicat de grăsimi, 60% dintre acestea fiind grăsimi mononesaturate, care, potrivit cercetărilor, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale.

Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre, toate acestea fiind benefice pentru inimă și sistemul cardiovascular.

„Avocado este o sursă de vitaminele C, E, K și B6, precum și de riboflavină, niacină, folat, acid pantotenic, magneziu și potasiu”, a adăugat Medical News Today.

Toți acești compuși care se găsesc în avocado ajută la sănătatea generală și la longevitate, potrivit stiripesurse.ro.