Informații zi de zi

Au încercat să aibă un copil timp de șase ani și când ea a rămas însărcinată, el a pus capăt relației

Odată ce afli vestea că vei deveni mamă, bucuria este atât de mare, încât pare că nimic nu o poate umbri. Cu toate acestea, viața poate avea alte planuri și poți ajunge, fără să-ți dai seama, într-o situație pe care nu ți-ai imaginat-o vreodată. Prin așa ceva trece o tânără care și-a îndeplinit, în sfârșit, visul de a rămâne însărcinată, dar partenerul ei nu a avut deloc reacția pe care ea și-ar fi dorit-o când i-a spus că va deveni tată.

Și-a anunțat partenerul că este însărcinată chiar de ziua lui
O tânără a dezvăluit, pe Reddit, cât de bucuroasă a fost că, după șase ani de încercări, și-a împlinit visul de a rămâne însărcinată. Intenția ei a fost să-și surprindă și să-și bucure partenerul dându-i această veste chiar de ziua lui, dar lucrurile nu au ieșit deloc așa cum și-ar fi dorit.

„Iubitul meu a împlinit 30 de ani miercuri și a vrut să organizeze o petrecere mare. Nu mă simțisem deloc bine în ultimele săptămâni, dar cu toate acestea intenționam să-i fac o petrecere memorabilă. Din cauza job-ului meu și a situației financiare, nu puteam să îmi iau prea multe zile libere, așa că am ajuns să-mi fac o programare la medic în dimineața zilei în care era ziua lui pentru ca seara să pot fi la petrecere. Am aflat că sunt însărcinată și am fost foarte entuziasmată. Ne străduiam de șase ani să avem un copil, așa că am crezut că așa îi voi face darul perfect.

Când am ajuns acasă, deja ajunseseră câteva persoane pentru petrecere. L-am întrebat pe partenerul meu dacă puteam discuta singuri, dar el m-a ignorat. L-am întrebat iar și el mi-a răspuns că dacă aveam ceva atât de important să-i spun trebuia să mai aștept cinci minute, timp în care el discuta cu un prieten. Nu am mai așteptat și i-am dat vestea că sunt însărcinată.”

Reacția acestuia nu a fost deloc cea la care viitoarea mamă spera
Cea care era entuziasmată de faptul că în sfârșit va deveni mamă a mărturisit, tot pe Reddit, că reacția partenerului ei a luat-o prin surprindere într-un mod neplăcut:

„S-a înfuriat foarte tare, a început să țipe la mine reproșându-mi că îi stricam ziua care trebuia să fie despre el, nu despre mine.

Le-a spus tuturor celor care ajunseseră deja la petrecere să plece și i-a anunțat și pe ceilalți invitați să nu mai vină întrucât eu îi stricasem ziua. După aceea a ieșit furios din casă și nu s-a mai întors. Eu sunt încă șocată și confuză. Era atât de dornic să încercăm să avem un copil, iar reacția lui a fost total lipsită de sens. Mama mea mi-a spus că, deși era o veste mare, poate ar fi trebui să aștept până după ziua lui. Sunt oare o persoană rea?”

Viitoarea mamă a avut parte de susținere în mediul online
După ce a relatat ce i se întâmplase când i-a dat partenerului ei vestea că, după șase ani de încercări, rămăsese însărcinată, a avut parte de susținere în mediul online. Mai mulți utilizatori de „Reddit” au trimis comentarii precum:

„Reacția lui a fost total lipsită de logică. Te rog să nu mai stai alături de cineva care țipă la tine în fața altor persoane, cine știe ce se poate întâmpla când ați fi doar voi doi”
„Nu ai fost deloc o persoană rea. El a împlinit 13 sau 30 de ani? Pare că a avut un tantrum. Și ce dacă era ziua lui??? Vestea pe care i-ai dat-o era motiv de sărbătoare. Iar el a ales să țipe la tine? Oare ce îmi scapă? Chiar dacă era stresat din motive financiare, tot a fost o reacție îngrozitoare. Eu aș fi îngrijorat/ă de starea lui mentală, dar și de nivelul lui de maturitate, toate acestea fiind importante pentru a fi un părinte bun”
„Dacă mai stai alături de acest bărbat îți vei face un mare deserviciu”
„Fugi. Fugi cât poți de tare și de departe. Acest bărbat tocmai ți-a spus CĂ NU-ȘI DOREȘTE UN COPIL CU TINE… Trebuie să crezi că o persoană este așa cum îți arată că este. Situația nu se va îmbunătăți dacă rămâi alături de el întrucât este vorba despre un copil”
„Să nu ai așteptări ca acest bărbat să te ajute să-ți crești copilul. Fii conștientă de asta acum și ia măsurile necesare”
„Nu ieși, FUGI din această relație. Este un semnal de alarmă serios și este un avertisment pentru ceea ce ar putea urma”
A revenit cu noi informații legate de situația ei
La o lună după ce și-a spus povestea pe Reddit, cea care a reușit să rămână însărcinată după 6 ani de încercări și al cărei partener a ales să pună capăt relației a venit cu noi informații legate de ceea ce s-a întâmplat după acest incident:

„Bună tuturor! Aceasta este o actualizare legată de postarea pe care am făcut-o, când mi-am anunțat partenerul că sunt însărcinată chiar la petrecerea de ziua lui. Așa cum s-a spus atunci, el a acționat irațional și amândoi am fost foarte supărați.

El a revenit la o săptămână și jumătate după incident și am stat de vorbă despre relația noastră, despre situația în care ne aflam. Așa cum au crezut unii dintre voi, el mă înșela și găsea o modalitate de a rupe relația cu mine. Mi-a spus că mi-ar da orice sumă de bani numai să fac un avort întrucât nu-și dorea să facă parte din viața copilului, dar eu am refuzat. I-am zis că nu îmi păsa de dorința lui și că eu nu voi renunța la copil. Mi-a dat un termen de două săptămâni pentru a-mi lua lucrurile din casă, ceea ce am și făcut. Norocul meu a fost că unul dintre colegii de serviciu se transferase în alt stat și căuta un coleg de apartament, așa că am cerut și eu un transfer acolo, care mi-a fost acceptat. Acum locuiesc în NC și sunt destul de bine. Chiar am început să caut o posibilitate de a mă înscrie la colegiu de la toamnă!

Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați deschis ochii și m-ați ajutat să văd ceea ce trebuia pentru a-mi asigura mie și pentru a-i asigura și copilului meu o viață mai bună.”

Cei care au văzut această postare au venit cu mesaje de susținere pentru viitoarea mamă, așa cum reiese și din următoarele exemple:

„Probabil că el nu dorește să facă parte din viața copilului, dar acest fapt nu-l scutește de responsabilitate, ceea ce înseamnă că ar trebui să ceri de la el sprijin în acest sens. Mă bucur că ești mai bine acum”
„Chiar dacă nu-și dorește copilul, tot ai dreptul să-l soliciți să te sprijine pentru creșterea lui. Sper că cel puțin va fi suficient de bărbat să contribuie financiar !”
„Sper că i-ai spus familiei sale, dacă are una, ce ți-a făcut. Meriți susținere din partea acesteia după comportamentul său aberant, sper că o să i se întoarcă spatele și că familia lui va fi de partea ta”
Surse: news.amomama.com, reddit.com