Informații zi de zi

Doliu în lumea filmului. Actorul Dennis Berry s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani

Este din nou doliu în lumea filmului. Dennis Berry, actorul, regizorul și scenaristul american s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. El a fost soțul actrițelor simbol din ”Noul Val”, Jean Seberg și Anna Karina.

Vestea tristă care a îndoliat lumea filmului e că actorul american Dennis Berry a murit. Anunțul decesul a fost făcut chiar de către agentul său, Ouarda Benlaala.

„Regizorul Dennis Berry a murit la Paris pe 12 iunie la ora 9.45, înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, a plecat să o găsească pe Anna Karina, care a murit în 2019″, a spus el.

Dennis Berry s-a născut în Statele Unitate, dar a locuit în Paris încă din 1970. El s-a căsătorit în 1972 cu actrița Jean Seberg, eleva de care s-a îndrăgostit Jean-Paul Belmondo în ”Breathless”. Ea a decedat în 1979, însă cei doi erau deja divorțați la vremea aceea.

S-a căsătorit cu Anna Karina în 1982
Dennis Berry a cunoscut-o în următorii ani pe actrița Anna Karina, cea care a jucat în mai multe producții celebre, printr ecare și ”Pierrot Le Fou”. Ea a plecat dintre noi în anul 2019.

Denny Berry a fost unul dintre cei mai apreciați regizori, iar acesta a semnat în 1975 pentru ”Le Grand Delire”, primul său film, care a fost făcut alături de Jean Seberg și Isabelle Huppert.

În anul 2017 el i-a dedicat Annei Karina un documentar, iar ultimul film pe care el l-a regizat a fost ”Souvages” care a fost lansat în anul 2019.