Informații zi de zi

Doliu în lumea muzicii! O celebră cântăreață s-a stins din viaţă în câteva minute

Este doliu în lumea muzicii la nivel mondial. O celebră cântăreață s-a stins din viață vineri. Apropiații au încercat toate modalitățile pentru a o salva, însă nimic nu a fost de folos. Artista era extrem de cunoscută.

Este vorba despre cântăreaţa şi actriţa belgiană Annie Cordy. Aceasta s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 92 de ani, în Franța, lângă Cannes, potrivit Afp, citată de Agerpres.

Nepoata artistei a povestit șirul evenimentelor și a mai precizat că medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva, însă corpul ei nu a mai rezistat.

„A leşinat în jurul orei 18:00. Echipajul de prim-ajutor a sosit foarte repede, au încercat totul pentru a o salva”, a declarat nepoata ei Michele Lebon, care locuia cu ea de câţiva ani. „S-a stins din viaţă în câteva minute”, a spus ea.

O carieră de succes
Leonie Cooreman s-a născut la Laeken, cartier din Bruxelles, la 16 iunie 1928. „Franţa este ţara mea şi Belgia patria mea”, afirma ea. Artista a fost extrem de cunoscută în urma unor hituri precum „Tata Yoyo” şi „La bonne du curé”.

De asemenea, aceasta a debutat în orchestre interpretând cântece americane, înainte de a fi angajată ca vedetă principală a unor spectacole de cabaret la „Boeuf sur le Toit” din Bruxelles, apoi la Paris la „Lido” în 1950, unde a devenit Annie Cordy.

De la operete la comedii muzicale („La Route fleurie” cu Georges Guétary şi Bourvil, „Visa pour l’amour” cu Luis Mariano, „Hello Dolly”), trecând prin cântec, teatru, cinema şi filme de televiziune, Annie Cordy dă dovadă de un perfecţionism dus la extrem. Merge la repetiţii, în turnee, înregistrări de melodii şi platouri de cinema, într-un ritm impresionant.

Pe lângă muzică, teatrul a fost o altă pasiune care a devenit un succes.

Ea s-a dovedit a fi de asemenea o actriţă excelentă. După ce a debutat cu Sacha Guitry („Si Versailles m’ait conté”, 1953), Annie şi-a mişcat publicul cu roluri dramatice în „Le Passager de la pluie” de Rene Clement, „Le Chat” (Pierre Granier-Deferre) şi „La Rupture” (Claude Chabrol).

În 2015, ea a jucat rolul de bunică fugară în „Les souvenirs” în regia lui Jean-Paul Rouve.