Informații zi de zi

Jandarmeria a aplicat amenzi în valoare de 5.500 de lei

Interlopului Emi Pian, lider al clanului Duduienilor, ucis pe 4 august de un membru al unei alte grupări, după o răfuială care a avut loc în cartierul Giulești, a fost înmormântat astăzi la cimitirul cimitirul ”Tudor Vladimirescu” din București. Cortegiul funerar a fost monitorizat de numeroase forțe de ordine.

UPDATE ora 13.50. Jandarmeria a aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, se arată într-un comunicat. UPDATE 13.00. La funeralii, au cântat maneliștii Florin Salam şi Sorin Copilul de Aur, potrivit Antena 3. Poliţiştii au închis porţile cimitirului cu lanţuri, pentru a nu intra persoane care nu se aflau pe lista celor 50 de oameni făcută de familia lui Pian.

UPDATE ora 12:31. După slujba de la Biserica Sf. Parascheva, cortegiul funerar a pornit spre cimitirul Tudor Vladimirescu.

UPDATE ora 10:47. Jandarmeria Capitalei a infirmat informația potrivit căreia persoane participante la înmormântare au forțat dispozitivul de jandarmi.

”Nu au existat tensiuni între participanți și jandarmi. Prin măsurile pe care le luăm, punem pe primul plan sănătatea, ordinea publică și siguranța participanților la evenimentul respectiv. Măsurile pe care le-am luat constau în dialog cu cei prezenți la procesiune, apel la responsabilitate și recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătății. Până în acest moment, cei prezenți la evenimentul privat s-au conformat recomandărilor jandarmilor, neexistând vreun incident în acest sens”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.