Informații zi de zi

Lovitură cruntă pentru cei care stau la bloc! Anunțul a venit chiar acum. Cine este vizat

Compania Municipală Termoenergetica din Capitală a anunțat că sute de blocuri au rămas fără apă caldă în acest weekend și, mai grav, este că problema va persista pentru mai multe zile. Situația, potrivit companiei, are mai multe cauze, dar echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru finalizarea lucrărilor.
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, sâmbătă, că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali.

Mai multe cauze au condus la această situație
Potrivit companiei, situația este cauzată atât din cauza unor probleme la reţeaua de distribuţie pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăveşti, cât şi din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

”După iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcţionarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparţinând Elcen), în loc de patru. După oprirea CTE Progresu şi a CTE Vest – în urma unei defecţiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul Bucureşti se realizează din CET Sud şi CET Grozăveşti”, a transmis, sâmbătă, Termoenergetica, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăveşti – pusă în funcţiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani – au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfăşurare lucrări în zona statuii Leu, la intersecţia bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu.

Când se vor remedia problemele?
”Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor şi repunerea efectivă a sistemului în funcţiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite”, se mai arată în documentul transmis de companie.