Informații zi de zi

Schimbare pentru dosarele de pensie. Toată lumea o aștepta. Violeta Alexandru a dat marea veste

Conform informațiilor transmise de ministrul Muncii și Protecției Sociale, situația din minister este una dură. Violeta Alexandru arată că sunt vizate mii de dosare de pensionare.

„Astăzi – 45 de dosare pensii comunitare Italia cu termen întârziat. Din mii. De care efectiv nu se ținea nimeni. Se trimitea câte un e-mail către autoritățile italiene și, dacă răspundea cineva – bine, dacă nu – nu. Sigur că dacă te rezumi la a sta comod în sistemul public, asta se numește că ți-ai îndeplinit sarcinile. Dacă vrei să faci treabă, nu lași să treacă luni de zile și chiar ani fără să te implici ca să ți se răspundă la solicitarea de informații, să vezi unde a ajuns acest email, dacă l-a văzut cineva, dacă răspunde cineva la el. Este viața și munca unui om în discuție, nu o simplă hârtie.

Nu renunț și sper să reducem cât mai mult din acest număr până la final mandat. Se comunică greu cu autoritățile italiene (aceste dosare presupun verificări mai ample) dar, repet, nu trebuie să ne găsim scuze în fața oamenilor. Trebuie să rezolvăm lucrurile.

Așa sunt “construită”. Responsabilitate până în ultima zi. Indiferent de ceea ce se va întâmpla. Nu caut să impresionez pe nimeni. Îmi văd de treabă. Este o onoare să faci un bine pentru viața oamenilor. Cel mai greu minister și cel mai frumos, din această perspectivă”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Cu cât vor crește de fapt pensiile
Pensiile vor creşte gradual, până în 2024, pe baza încasărilor la buget şi a situaţiei economice reflectată prin numărul de contracte, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, preşedinte al PNL Bucureşti.

„Noi ne-am propus, până în 2024, să avem gradual o creştere a pensiilor. Această creştere trebuie făcută pe baza încasărilor la buget, a numărului de contracte din economie, respectiv a creşterii salariului mediu. Da, suntem decişi să crească pensiile, o pot spune cu toată fermitatea.

Această creştere va fi făcută în fiecare an de-acum încolo, în guvernarea liberală, şi va fi o creştere care să ajute pe români să ţină pasul cu nivelul cheltuielilor şi cu nevoile lor, dar în acelaşi timp va fi o creştere corectă, bazată pe resursele pe care bugetul le are.

Şi când mă gândesc la resurse, mă gândesc la cei care lucrează în acest moment şi acolo muncă înseamnă contribuţii la buget”, a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă, în care a prezentat priorităţile legislative ale PNL Bucureşti.

Ea a amintit, în context, că prioritatea Guvernului a constat în mobilizarea administraţiei să plătească toate sumele aferente măsurilor active.

„De aceea, prioritatea acestui Guvern şi a mea în mod special, ca ministru al Muncii, a fost să mobilizez administraţia, ceea ce a fost fără precedent, să plătească toate sumele aferente măsurilor active. Nu întâmplător am făcut acest lucru.

Pentru ca bugetul să aibă resurse trebuie să ai în economie oameni activi, oameni care câştigă bani pe baza propriei munci, dar care în acelaşi timp alimentează bugetul. Prin urmare, creşterea va fi făcută în anii următori.

Urmărim în primul rând încasările la buget, situaţia economică, numărul contractelor, creşterea salariului mediu brut care este un obiectiv pentru noi. Scopul nostru este creşterea pensiilor.

Îi respectăm pe români şi vom face această creştere pe baza încasărilor la buget şi a situaţiei economice reflectată prin numărul de contracte”, a explicat ministrul Muncii.